Indlæser Begivenheder
10
november
torsdag

Sacre og Faust

10. november 2022 kl. 18:00
  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Copenhagen Phil
Dirigent / Christoph Gedschold
Solist / Signe Asmussen Manuitt, sopran /
Julien Behr, tenor (NB. programændring) / Morten Frank Larsen, baryton

Lili Boulanger / Faust et Hélène
Stravinskij / Le sacre du printemps

SACRE & FAUST

Første verdenskrig ændrer Europa for altid – og i 1913, året inden krigen bryder ud, ser to meget forskellige værker dagens lys i Paris. Stravinskijs Le sacre du printemps bliver en kæmpe skandale ved uropførelsen – og den kun 19-årige Lili Boulanger skaber sensation som den første kvindelige vinder af Pariserkonservatoriets store komponistpris for sin nye Faust-kantate.

Selveste Claude Debussy var ovenud begejstret for den talentfulde Lili Boulangers Faust et Hélène baseret på Goethes Faust. Den tyske dirigent Christoph Gedschold giver os sammen med tre håndplukkede solister og Copenhagen Phil en sjælden chance for at opleve det værk, som med et trylleslag gjorde Lili Boulanger til en af Frankrigs mest lovende unge komponister. Hun nåede tragisk nok aldrig for alvor at folde talentet ud – hun døde kun fem år senere af en kronisk mavelidelse.

Igor Stravinskijs balletmusik til Le sacre du printemps – forårsofferet – skabte vild tumult og opstandelse ved premieren i Paris i 1913. Helt fra den første lyd – fagotsoloen i instrumentets allerhøjeste leje – troede det franske publikum hverken deres egne øjne eller ører. Aldrig før havde de oplevet noget så vildt og uhæmmet. Koreografien på scenen gjorde det heller ikke bedre, og snart druknede alt i buh-råb og protester. I dag er Sacre et af orkesterverdenens mest populære værker med dets inciterende rytmer og enorme udtrykskraft. Et mesterværk.

Fælleskoncert med Det Kgl. Danske Musikkonservatorium.
Koncerten er støttet af Den Danske Forskningsfond.

NB. Koncertintroduktionen kl. 17:10 er aflyst grundet sygdom
Arrangør: Copenhagen Phil
Varighed: Ca. halvanden time inkl. pause
Dørene lukkes præcis
Overtøj og større tasker må ikke medbringes i salen
Garderobeafgift inkl. i prisen

Detaljer
Dato: 10. november 2022
Tid: 18:00
Begivenhed KategoriAfholdte koncerter
Sted
Julius Thomsens Gade 1
1974 Frederiksberg C, Danmark
Arrangør
Arrangør navn: Copenhagen Phil