Indlæser Begivenheder
17
marts
fredag

Mahlers 10.

17. marts 2023 kl. 18:00
  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Copenhagen Phil
Dirigent / Yoel Gamzou
Solist / Alva Holm, violin

Per Nørgård / Violinkoncert nr. 1, Helle Nacht
Mahler / Symfoni nr. 10 (færdiggjort af Yoel Gamzou)

MAHLERS 10.

Med både Mahlers overvældende sidste symfoni og Per Nørgårds gennemsigtige og lysfyldte violinkoncert med et dansk supertalent som solist lægger Copenhagen Phil op til en uforglemmelig koncert med musik fra både begyndelsen og slutningen af det 20. århundrede.

I sommeren 1910 skrev Gustav Mahler på sit allersidste værk – som han aldrig nåede at gøre færdigt inden sin død året efter. Kun første sats var orkestreret og klar til opførelse. Flere har siden da forsøgt at krybe ind i Mahlers tankeunivers og færdiggøre hans skitser og udkast til resten af symfonien – blandt dem den israelsk-amerikanske dirigent Yoel Gamzou, som denne aften dirigerer sit eget bud på en opførelsesversion af Mahlers 10. symfoni.

Den danske komponist-nestor Per Nørgård skrev oprindeligt sin første violinkoncert i 1986-87 til Copenhagen Phils daværende koncertmester Anton Kontra. Og versionen for sinfonietta, som det kun 22-årige danske violintalent Alva Holm denne aften er solist i, blev arrangeret af den amerikanske komponist Stephen Ferre i 2002 til én af Alva Holms lærere: Det Kgl. Danske Musikkonservatoriums violinprofessor Peter Herresthal.

Gratis koncertintroduktion kl. 17:10 ved musikformidler Mathias Hammer
Arrangør: Copenhagen Phil
Koncertens varighed: Ca. 2 timer
Dørene lukkes præcis
Overtøj og større tasker må ikke medbringes i salen
Garderobeafgift inkl. i prisen

Detaljer
Dato: 17. marts 2023
Tid: 18:00
Begivenhed KategoriAfholdte koncerter
Sted
Julius Thomsens Gade 1
1974 Frederiksberg C, Danmark
Arrangør
Arrangør navn: Copenhagen Phil