Indlæser Begivenheder
24
november
fredag

Maestroen og Beethoven vol. 4 – UDSOLGT

24. november 2023 kl. 18:00
  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Copenhagen Phil
Æres-gæstedirigent / Christoph Eschenbach

Beethoven / Symfoni nr. 4
Brahms / Symfoni nr. 1

MAESTROEN OG BEETHOVEN VOL. 4 – UDSOLGT

Beethoven og Brahms er deres generationers største symfonikere. Med Maestro Christoph Eschenbach på dirigentpodiet er musikken i de kyndigste hænder, når Copenhagen Phil fortsætter den musikalske rejse ind i Beethovens univers – og med Brahms som supplement venter en aften med intet mindre end to sjælerystende symfonier.

Klemt inde mellem de ikoniske symfonier nr. 3 og nr. 5 går Beethovens symfoni nr. 4 ofte under radaren som en uskyldig bagatel. Og det er en skam. For med sin sprælske melodiøsitet og ukuelige optimisme er den både atypisk og dybt charmerende – hvor overdådigt festhumør, livsglæde og iørefaldende melodier er hjørnesten i mesterkomponistens alt for sjældent hørte 4’er.

Alle elsker Beethoven. Men næppe nogen mere end landsmanden Johannes Brahms. Efter at være blevet udråbt til den tyske musiks frelser og Beethovens reinkarnation skulle Brahms bevise sit værd. Selv var han tynget af præstationsangst og sagde om Beethoven: ”Ingen ved, hvad det vil sige at have hans skridt bag sig.” Det tog Brahms 14 år at færdiggøre sin første symfoni – men det var ventetiden værd. Det lykkedes ham at skrive et dramatisk mesterværk, der udspringer af fortiden og samtidig peger ind i fremtiden. Og Brahms fortsætter, hvor Beethoven slap – symfonien blev drillende kaldt for ’Beethovens 10.’.


Koncerten er støttet af Aage og Johanne Louis-Hansens Fond.

Arrangør: Copenhagen Phil
Varighed: Ca. 1 time og 50 minutter
Koncertintroduktion kl. 17:10 på scenen v. musikformidler Anne Bro i samtale med cellist Mathias Beyer-Karlshøj
Dørene lukkes præcis
Overtøj og større tasker må ikke medbringes i salen
Garderobeafgift inkl. i prisen

Detaljer
Dato: 24. november 2023
Tid: 18:00
Begivenhed KategorierKlassisk, Koncerter
Sted
Julius Thomsens Gade 1
1974 Frederiksberg C, Danmark
Arrangør
Arrangør navn: Copenhagen Phil