Indlæser Begivenheder
23
marts
torsdag

Maestroen og Beethoven vol. 2 – EKSTRAKONCERT

23. marts 2023 kl. 19:30
  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Copenhagen Phil
Æres-gæstedirigent / Christoph Eschenbach
Solist / Elsa Dreisig, sopran

Richard Strauss / Vier letzte lieder
Beethoven / Symfoni nr. 3, Eroica

MAESTROEN OG BEETHOVEN VOL. 2 – EKSTRAKONCERT

Der er lagt op til symfonisk fyrværkeri i topklasse, når den dansk-franske verdenssopran Elsa Dreisig gæster Copenhagen Phil i overjordisk smuk musik af Richard Strauss. På dirigentpodiet står én af verdens absolut bedste dirigenter – orkestrets æres-gæstedirigent Christoph Eschenbach.

Det unge sopranstjerneskud, Elsa Dreisig, er allerede et etableret navn på den internationale operascene – og hos verdens førende orkestre. Denne aften vender hun tilbage til Copenhagen Phil og har hovedrollen i Richard Strauss’ Vier letzte lieder.

Strauss elskede sopranstemmen. Han skrev noget af sin bedste musik netop til sine sopraner og giftede sig endda med én. Strauss kender sopranstemmen og dens muligheder bedre end de fleste, og hvor mange komponister fortrinsvis tænker på herrestemmer, når de komponerer sange, så er Richard Strauss også i den genre klart sopranernes mand. Tre af sine fire sidste sange handler om døden. Strauss selv døde i september 1949, 85 år gammel.

Efter pausen følger Maestro Christoph Eschenbach op på sin første koncert med Copenhagen Phil i efteråret 2021, hvor han og orkestret væltede Konservatoriets Koncertsal med Beethovens udødelige 5. symfoni. Nu gælder det symfoni nr. 3, som Beethoven oprindelig tilegnede Napoleon, og som han beundrede for de nye, spændende tanker om demokrati. Men da Beethoven hørte, at Napoleon havde kronet sig selv til kejser, fjernede han Napoleons navn fra titelbladet. Symfonien kom i stedet til at hedde Eroica, den heroiske. Det blev den ikke ringere af – hør selv, når Eschenbach og Copenhagen Phil fortsætter rækken af Beethoven-symfonier.

Koncerten er støttet af Aage og Johanne Louis-Hansens Fond og Den Danske Forskningsfond.

NB. Ingen koncertintroduktion før koncerten
Arrangør: Copenhagen Phil
Varighed: Ca. 2 timer
Dørene lukkes præcis
Overtøj og større tasker må ikke medbringes i salen
Garderobeafgift inkl. i prisen

Detaljer
Dato: 23. marts 2023
Tid: 19:30
Begivenhed KategoriAfholdte koncerter
Sted
Julius Thomsens Gade 1
1974 Frederiksberg C, Danmark
Arrangør
Arrangør navn: Copenhagen Phil