Indlæser Begivenheder
23
september
lørdag

Kamioka og Mahlers 1.

23. september 2023 kl. 18:00
  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Copenhagen Phil
Chefdirigent / Toshiyuki Kamioka
Solist / Brian Santero, basun

Bára Gísladóttir / Ós
Rota / Koncert for basun og orkester
Mahler / Symfoni nr. 1

Med gæstende musikere fra
Det Kgl. Danske Musikkonservatorium

KAMIOKA OG MAHLERS 1.

Østrigske Gustav Mahlers mammutsymfonier revolutionerede musikhistorien omkring år 1900. Med sin beskrivelse af menneskelivets sorger og triumfer er hans symfoni nr. 1 den mest ikoniske symfoniske debut af en komponist nogensinde!

Copenhagen Phils japanske chefdirigent Toshiyuki Kamioka tager os på en original tidsrejse gennem tre århundreder – og det bjergtagende repertoire kræver et så kolossalt orkester, at talentfulde studerende fra Det Kgl. Danske Musikkonservatorium er inviteret med på scenen. Øverst på menuen står intet mindre end Mahlers første symfoni. Et enestående mesterværk, der tager afsæt i livets begyndelse og naturens opvågnen efter vintersøvnen. Herfra bliver et helt liv udfoldet med menneskelig kærlighed, sorg, afmagt og afsluttende triumf. Med døden symboliseret af en ikonisk bassolo og den banale Mester Jakob­-melodi spillet i mol.

Italienske Nino Rota var den foretrukne film­ komponist for instruktører som Federico Fellini og Luchino Visconti. Men Rota skrev ikke kun iørefaldende musik til biografen. Hans koncertsalsmusik er billedskabende i egen ret. Hør selv, når Copenhagen Phils basunist Brian Santero er solist i Rotas basunkoncert.

Aftenen indledes med en af vor tids mest interessante unge komponister: Unge islandske Bára Gísladóttir, der her sætter toner på vores tid. Hendes værk ÓS fra 2018 udspringer af den tvetydige islandske titel, som både kan betyde flodmunding og mund.

 

Koncerten er støttet af Det Obelske Familiefond.

Arrangør: Copenhagen Phil
Varighed: Ca. 2 timer inkl. pause
Koncertintroduktion på scenen kl. 17:10 v. musikformidler Anne Bro i samtale med komponist Bára Gísladóttir
Dørene lukkes præcis
Overtøj og større tasker må ikke medbringes i salen
Garderobeafgift inkl. i prisen

Detaljer
Dato: 23. september 2023
Tid: 18:00
Begivenhed KategoriAfholdte koncerter
Sted
Julius Thomsens Gade 1
1974 Frederiksberg C, Danmark
Arrangør
Arrangør navn: Copenhagen Phil