Indlæser Begivenheder
26
marts
søndag

HALV12 KAMMERKONCERT

26. marts 2023 kl. 11:30
  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

 

NB. Koncerten er udsolgt

Vært / Mikkel Thrane Lassen

HALV12 KAMMERKONCERT – UDSOLGT

Når musikerne fra Copenhagen Phil forlader deres faste orkesterpladser og i alle tænkelige instrumentkombinationer dyrker deres passion for kammermusik, skabes den særlig stemning af uhøjtidelig professionalisme, der karakteriserer Halv12 Kammerkoncerterne. Det er musikernes egen serie, og det kan høres. Siden 2019 er det fagottist Signe Haugland og cellist Halina Wigocka Wamberg, der har kurateret, designet og produceret koncerterne.

Sjostakovitj, som vi ikke kender ham, kunne næsten være overskriften på sæsonens sidste Halv12 program – i hvert fald for dem, der kender Sjostakovitj fra symfonisiden. Værkerne ligger enten tidligt i Sjostakovitjs produktion eller stammer fra den lange liste af film- og scenemusik, der viser en helt anden side af Sjostakovitj: Den folkelige og meget populære, der var medvirkende til, at Stalin trods alt ikke rørte ham. Således er de muntre danse-duetter fra to celli og klaver arrangementer fra musik til forskellige film (dog ikke arrangeret af Sjostakovitj selv).

I den alvorlige afdeling er den sørgmodigt smukke og meget enkle Largo fra cellosonaten. Den kan måske være optakt til klavertrioen (nr. 2), der bærer præg af at være skrevet under krigen (efter Leningradsymfonien) og er tilegnet komponistens nære ven, musikvidenskabsmanden Ivan Sollertinsky.

Helt for sig selv i Sjostakovitjs produktion står de To satser for strygeoktet. Et tidligt værk, der oprindeligt var tænkt som en del af et 5-satset værk – men pludselig fik den 18-årige travlt med så meget andet. Første sats er i den senromantiske ende, mens både inspiration fra Stravinskij og et par tydeligt ”sjostakoviske” temaer præger den sprælske og virtuose anden sats. ”Jeg er ved at udvikle mig til en modernist”, skrev han til sin (daværende) veninde.

Alt det får man meget mere at vide om, når forfatteren til den meget roste ”Sjostakovitj”, Mikkel Thrane Lassen, fører os gennem koncerten (hvor man kan købe og få signeret hans bog for 300 kr.)

Oktetten spilles af de studerende fra Copenhagen Phils orkesterakademi, Lumbye Akademiet, anført af Kirstine Futtrup. Charlotte Thanning sidder ved klaver – i trioen sammen med Idinna Alsbirk Lützhøft og Samira Dayyani, i largoen sammen med Halina Wigocka Wamberg, der sammen med Wiebke Vestergaard spiller dansene for to celli og klaver.

Billetter købes ved indgangen på koncertdagen fra kl. 11:00 og her på siden.

Pris: 100 kr.
Medlem af Venneforeningen: 50 kr.
Unge under 25 år: Gratis adgang

Følg med på www.facebook.com/Halv12koncerter

Detaljer
Dato: 26. marts 2023
Tid: 11:30
Begivenhed KategoriKoncerter
Sted
Vesterbrogade 59
1620 København,

+ Google Maps