Indlæser Begivenheder
22
januar
søndag

HALV12 KAMMERKONCERT

22. januar 2023 kl. 11:30
  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Pizzallo / Liebertango, Oblivion og Yo soy Maria
Solist: Signe Asmussen Manuitt / Strygekvartet: Kirstine Futtrup, Heidrun Petersen,
Marie Louise Broholt Jensen, Theodor Lyngstad / Slagtøj: Benjamin Fox

Tango for klarinet
Solist: August Finkas

Villa-Lobos / Bachianas Brasileiras nr. 6
Fløjte: Viveca Löfgren / Fagot: Signe Haugland

Pause

Valerie Coleman / Rubisphere
Solister: Viveca Löfgren, August Finkas, Signe Haugland

Villa-Lobos / Bachianas Brasileiras nr. 5
Solist: Signe Asmussen Manuitt / Cello: Theodor Lyngstad, Mathias Beyer-Karlshøj,
Halina Wigocka Wamberg, Olga Chwaszczewska, Steffen Helmuth, Samira Dayyani,
Julia Sompolínska, Wiebke Vestergaard

HALV12 KAMMERKONCERT

Copenhagen Phils musikere mødes på kryds og tværs i Halv12 kammerkoncerterne – og tætte musikalske forbindelser knyttes og forgrener sig ud i hele orkestret.

Fire søndage i løbet af sæsonen indtager musikere fra Copenhagen Phil Musikhuset på Vesterbro for at dyrke deres passion for kammermusik. Halv12 hedder koncerterne, og det er musikerne selv, der tilrettelægger programmerne med musik fra den klassiske musiks fødsel og frem til de nyeste toner.

Ved sæsonens tredje ½12 koncert præsenterer tre af orkestrets fire overordnede grupper musik fra Nord- og Sydamerika.

TRÆ: Fløjte, klarinet og fagot opfører Rubisphere af den nulevende amerikanske komponist og selv fløjtenist, Valerie Coleman. Det er sjov og virtuos musik i tre dele, hvis ydersatser ”slår med halen”. Vi skal høre mere fløjte og fagot, når Signe Haugland og Viveca Löfgren opfører nr. 6 af Villa-Lobos’ 9 Bachianas Brasileires. Og mere klarinet, når August Finkas folder sig ud i en fire minutters tour de force med Piazzollas Tango Etude nr. 3.

MESSING: Den amerikanske Alec Wilder har skrevet adskillige messingkvintetter (to trompeter, horn, basun og tuba). Her i den første fra 1959 har han givet instrumenterne solistrollen på skift. De to trompeter har hovedrollen i 1. sats Præludium, hornet i 2. sats’ Elegi. Tubaen er hovedpersonen i 3. sats, Showpiece og basunens sats hedder Lyrisk stykke. I de to sidste satser, Toccata og Finale, er de alle fem hovedpersoner.

STRYGERE (her repræsenteret ved cellogruppen): Sammen med sopranen Signe Asmussen Manuitt opfører cellogruppen nr. 5 af Villa-Lobos’ Bachianas Brasileires. De kommer alle 9 af komponistens dybe kærlighed til gamle Bach, hvis musik, mener han, er skrevet for folket og derfor kan betegnes som folklore. I Bachianas Brasileires væver han brasiliansk folkemusik sammen med den bach’ske folklore. Den midterste og kendteste, nr. 5, er i to dele. I den første, Aria, omkredses en tekst af Ruth Valadares Corréa af en ordløse sopransolo. Anden del, Dança, med en tekst af Manoel Bandeira, er et lydbillede af fuglesangen og stemningen ved en traditionel poesikonkurrence, som den fandt sted i det nordøstlige Brasilien.

Pas på! Den underskønne Aria vil sidde i hovedet i flere dage …

Billetpris: 100 kr.
Medlem af Venneforeningen: 50 kr.
Unge under 25 år: Gratis adgang

Læs mere om Halv12 på www.facebook.com/Halv12koncerter

Detaljer
Dato: 22. januar 2023
Tid: 11:30
Begivenhed KategoriKoncerter
Sted
Vesterbrogade 59
1620 København,

+ Google Maps