Indlæser Begivenheder
30
april
lørdag

Afgørende øjeblikke #5

30. april 2022 kl. 16:00
  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Chefdirigent / Toshiyuki Kamioka
Skuespiller / Kirsten Olesen
Solister / Eva Vogel, mezzosopran / Thomas Mohr, tenor

Manuskript / Marie Bjørn
Instruktør / Nicolei Faber
Third Ear / Podcast og live lyddesign
Dark Matters / Scenografi

Mahler / Jordens sang (Das Lied von der Erde)

AFGØRENDE ØJEBLIKKE #5
Mahler og Jordens sang

I rækken af koncertforestillinger om afgørende øjeblikke i musikhistorien er vi nået til Mahlers mesterlige Jordens sang. Kirsten Olesen er fortælleren i en hyldestsang til jorden og naturen – og chefdirigent Kamioka leder det store orkester samt de to fremragende sangere Eva Vogel og Thomas Mohr.

Jordens sang udspringer af Mahlers bevidsthed om sin egen dødelighed. Mahler komponerede det storslåede værk efter den mest smertefulde periode i sit liv. Tre katastrofer havde ramt ham på én gang: Han blev tvunget til at træde tilbage som direktør for Wienerhof Operaen, hans ældste datter døde, og han blev diagnosticeret med en medfødt hjertefejl.

Med Mahlers Jordens sang som musikalsk omdrejningspunkt befinder vi os i en fremtidig verden, efter klimakatastrofen er indtruffet. Mellem satserne i Mahlers mesterværk fremfører den anerkendte danske skuespiller Kirsten Olesen seks monologer: Jorden er ikke længere befolket af mennesket, og dyrene fortæller nu, som de eneste overlevende, om menneskets forfald og om alt det, vi efterlod på planeten – som jordens egen tale til os. Hvordan går livet videre herfra? Hvordan kan jordens skønhed genskabes?

Afgørende øjeblikke er Copenhagen Phils stort anlagte formidlingsprojekt af klassiske mesterværker sat i scene i krydsfeltet mellem musik, sang, skuespil, historie-, lys- og lydfortælling i samarbejde med det digitale podcastmagasin Third Ear og lysscenograferne Dark Matters.

Afgørende øjeblikke støttes af Augustinus Fonden, William Demant Fonden, Spar Nord Fonden, Dansk Komponistforening og Statens Kunstfond.

Copenhagen Phils samarbejde med chefdirigent Toshiyuki Kamioka støttes af Det Obelske Familiefond.

Hør Third Ear’s podcast som optakt til koncerten:

Arrangør: Copenhagen Phil
Varighed: Ca. halvanden time
Dørene lukkes præcis
Overtøj og større tasker må ikke medbringes i salen
Garderobeafgift inkl. i prisen

Detaljer
Dato: 30. april 2022
Tid: 16:00
Begivenhed KategoriAfholdte koncerter
Sted
Julius Thomsens Gade 1
1974 Frederiksberg C, Danmark
Arrangør
Arrangør navn: Copenhagen Phil