Indlæser Begivenheder
04
februar
lørdag

60 minutes of Tina Dickow

4. februar 2023 kl. 18:00
  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Tina Dickow
Copenhagen Phil
Dirigent / Magnus Larsson
Helgi Jònsson (klaver, vokal, trombone)

60 MINUTES OF TINA DICKOW – EKSTRAKONCERT

Den danske stjerne-singer-songwriter Tina Dickow og Copenhagen Phil møder i februar 2023 hinanden og præsenterer en symfonisk uropførelse af Dickows nye dansksprogede album Bitte små ryk, der spilles fra start til slut. I aftenens anledning er hele albummet samt enkelte andre danske sange fra Dickows store sangkatalog arrangeret for symfoniorkestrets mange klassiske instrumenter. 

Denne unikke førsteopførelse af sangerindens anmelderroste og første dansksprogede album Bitte små ryk finder sted i det tidl. Radiohus på Frederiksberg. Den følger i kølvandet på en nominering af albummet som ÅRETS ALBUM ved Danish Music Awards og en turné rundt i hele landet, der har slået fast, at Bitte små ryk er et album, der virkelig har ramt en nerve i tiden. En stribe helt personlige, følelsesladede og skarpe sange skrevet i den periode under pandemien, hvor sangerinden var afskåret fra Danmark og længtes hjem som aldrig før. Med på scenen er også Dickows musikalske sparringspartner Helgi Jónsson.

Tina Dickow er en mester i at oversætte egne hverdagsbetragtninger og observationer til noget, der føles større og universelt vedkommende. Bitte små ryk er ingen undtagelse. På Island var Tina Dickow pludselig isoleret og rækker på albummet derfor naturligt ud efter Danmark og det danske publikum – og skifter for første gang sangsprog til dansk.

60 minutes koncerten med Copenhagen Phil vil være første gang, Dickow spiller en hel koncert kun med danske sange.

Jeg er vanvittig spændt på at høre Bitte små ryk i de rammer. Sådan et orkester kan virkelig få musikken helt op at flyve og få så mange lag af skønhed og energi og farver frem. På den dér larger-than-life-måde. Bitte små ryk har vist sig at være et fantastisk album at spille live. Jeg har aldrig før nydt at stå på scenen så meget, som jeg gør lige nu, så at få muligheden for at udforske og høre sangene på denne hér måde, ja, det glæder jeg mig virkelig til.”

Tina Dickow hører til blandt den absolutte førende skare af danske sangere og sangskrivere med sine altid nærværende koncerter og vedkommende tekster. Hun har modtaget et utal af priser igennem årene herunder bl.a. Kronprinsparrets Kulturpris, hovedprisen ved P3 Guld, adskillige Gaffa Awards og Danish Music Awards, en Steppeulv samt flere Robert-priser for sin filmmusik.

Koncerten støttes af Augustinus Fonden og Knud Højgaards Fond.

Arrangør: Copenhagen Phil
Varighed: Ca. 1 time 10 min
Dørene lukkes præcis
Overtøj og større tasker må ikke medbringes i salen
Garderobeafgift inkl. i prisen

Detaljer
Dato: 4. februar 2023
Tid: 18:00
Begivenhed KategorierKoncerter, Nyskabende
Sted
Julius Thomsens Gade 1
1974 Frederiksberg C, Danmark
Arrangør
Arrangør navn: Copenhagen Phil