Indlæser Begivenheder
20
januar
fredag

Dausgaard og den store symfoni

20. januar 2023 kl. 18:00
  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Copenhagen Phil
Dirigent / Thomas Dausgaard
Solist / Daniel Müller-Schott, cello

Sjostakovitj / Cellokoncert nr. 2
Schubert / Symfoni nr. 9, Den store

DAUSGAARD OG DEN STORE SYMFONI

Den internationalt anerkendte danske dirigent Thomas Dausgaard vender tilbage på podiet hos Copenhagen Phil efter over 25 års fravær – og der er lagt op til en oplevelse fra allerøverste hylde, når han gæster orkestret sammen med den efterspurgte cellist Daniel Müller-Schott.

Thomas Dausgaard vender også tilbage til en koncertsal, som han kender som sin egen bukselomme fra sine år som chefdirigent for DR SymfoniOrkestret. Denne aften med Schuberts majestætiske og melodiske sidste symfoni, som man kalder: “Den store C-dur-symfoni” – både for at skelne den fra komponistens 6. symfoni i samme toneart, og fordi den simpelthen er længere end de fleste andre symfonier på Schuberts tid. Og vi er heldigere end Schubert selv, når vi i dag kan læne os tilbage og nyde hans symfoniske mesterværk. Schubert nåede aldrig at høre værket før sin død, kun 31 år gammel.

Den tyske mestercellist Daniel Müller-Schott har levet med Sjostakovitj’ to cellokoncerter i mange år – han indspillede dem helt tilbage i 2008, og allerede dengang roste anmelderne Müller-Schotts enestående evne til at kombinere Sjostakovitj’ sjælerystende og mange steder direkte uhyggelige musik med en gennemført syngende og varm celloklang.

Koncerten er støttet af Den Danske Forskningsfond.

Gratis koncertintroduktion kl. 17:10 ved musikformidler Lasse D. Hansen
Arrangør: Copenhagen Phil
Koncertens varighed: Ca. 2 timer
Dørene lukkes præcis
Overtøj og større tasker må ikke medbringes i salen
Garderobeafgift inkl. i prisen

Detaljer
Dato: 20. januar 2023
Tid: 18:00
Begivenhed KategoriAfholdte koncerter
Sted
Julius Thomsens Gade 1
1974 Frederiksberg C, Danmark
Arrangør
Arrangør navn: Copenhagen Phil