English Copenhagen Phil
Simone Lamsma
Luk

Simone Lamsma. Violinist

Hollandske Simone Lamsma er en efterspurgt solist, der har optrådt med førende orkestre og dirigenter verden over. På cv’et er koncerter med blandt andre Nether­lands Radio Philharmonic, Rotterdam Philharmonic, Royal Flemich Philharmonic, Dallas Symphony Orchestra, Orchestre Nationale de France, Lucerne Symphony, National Polish Radio Symphony Orchestra, St Louis Symphony og Seoul Philharmonic.

Simone Lamsma begyndte at spille violin som fem-årig og flyttede til England som 11årig for at studere på Yehudi Menuhin School hos professor Hu Kun og på Royal Academy of Music hos professor Maurice Hasson. Som 19årig bestod hun Royal Academy of Music’s Bachelor of Music program – som den yngste student nogensinde – og blev belønnet med den prestigefulde ‘HRH Princess Alice’s Prize’ for at være en eksemplarisk studerende, med ‘Louise Child Prize’ for det bedste resultat blandt skolens bachelorer og med ‘Roth Prize’ for det bedste violineksamensresultat.

Hun har haft en enorm succes i internationale violin­konkurrencer og har bl.a. vundet sølvmedalje i den prestigefulde International Violin Competition of Indianapolis i 2006, første pladsen i China Interna­tional Violin Competition i 2005 og første pladsen i Benjamin Britten International Violin Competition i 2004. Om hendes optræden med Britten Concerto med London Symphony Orchestra og Sir Andrew Davis skrev London Times: “…den unge hollandske spiller viste den helt perfekte kombination af musikalitet og teknisk beherskelse.”

Simone Lamsma spiller på en "ex-Chanot-Chardon” Stra­divarius fra 1718.

www.simonelamsma.com