Translate
Copenhagen Phil









Rune Tonsgaard Sørensen. Koncertmester
Luk

Rune Tonsgaard Sørensen

Jeg er født i 1983 og bor på Østerbro.

Jeg startede med at spille, da jeg var fire år, fordi mine forældre tog mig med til folkemusikstævner og danseaftener. Mit første instrument var en harmonika, men den var umulig at spille noget fedt på, så det blev i stedet til violin.

Som fem-årig startede jeg på Suzuki Instituttet og har siden modtaget undervisning af Alexander Zapolski, Ulf Wallin på Edsberg Musikinstitut, Mihaela Martin på Hochschule der Künste i Köln samt professor Serguei Azizian m.fl. på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium.

Jeg har spillet i vores orkester siden 2008 og været solist med Aarhus Symfoniorkester, Odense Symfoni­orkester, Copenhagen Phil, DKDM’s Symfoni­orkester m.fl. Sideløbende med violinen har jeg studeret orgel ved Sjællands Kirkemusikskole under domorganist Finn Evald.

Jeg har vundet Jacob Gades Violinkonkurrence og mod­taget Gladsaxe Musikpris, Van Hauens Legat og Special­prisen for bedste fortolkning af danske værker ved Den 8. Internationale Carl Nielsen Violinkonkurrence. Jeg er medlem af folkemusiktrioen Dreamers Circus, trioen Gáman og Den Danske Strygekvartet, som jeg har turne­ret i Europa, USA og Canada med. Og så er jeg med­arrangør af Brahms Festival Copenhagen.

Jeg ville elske at spille Korngolds violinkoncert med Leonidas Kavakos – og mit ønske for fremtiden er, at vi bliver landets allerfedeste orkester!