PM. Prisbelønnede Max Richter og Copenhagen Phil gæster VEGA facebook
Copenhagen Phil, Hele Sjællands Symfoniorkester

Oplev stjernekomponisten
Max Richter og Copenhagen Phil i VEGA

Der er lagt op til én af de koncertoplevelser, der sidder i kroppen længe efter, når tysk-britiske Max Richter kaster verdens måske mest kendte klassiske stykke musik op i luften, skærer det i småstykker og fylder spillestedet VEGA med nye elektro­niske toner og lyden af Copenhagen Phils strygere den 13. november.
Den prisbelønnede komponist Max Richter er manden bag The Blue Notebooks og musikken til Golden Globe vinderfilmen, Waltz with Bashir. Han har leveret musik til Martin Scorseses Shutter Island og senest været aktuel på Museum of Modern Art (MoMA) i New York med musik til installationen Rain Room.
Han modtog den prestigefulde tyske musikpris, ECHO, i oktober i år for sin elektronisk-akustiske omskrivning af Vivaldis kendte årstider med den nye titel The Four Seasons Re­com­posed, som vil kunne høres live i VEGA 13. november med Max Richter selv, koncertmester og dirigent Jon Gjesme samt strygergruppen fra Copenhagen Phil.

Max Richter træt af Vivaldi

Vivaldis De Fire Årstider er måske ét af de mest elskede og mest ‘slidte’ klassiske værker i musikhistorien; spillet overalt og ikke kun i koncertsale, men i supermarkeder, elevatorer, på tankstationer og parkeringspladser i hele verden.
Max Richter lyttede selv til Vivaldis De Fire Årstider, til han ikke kunne udstå at høre mere. Men i stedet for at smide Vivaldis partitur væk for altid, genbrugte han det og ind­skrev i 2012 nye elektroniske toner, samplinger og loops, så man aner inspirationen fra 1960’ernes amerikanske mi­ni­ma­list­er såsom Steve Reich, Terry Riley og La Monte Young.
- De fire årstider er noget, vi alle bærer med os. De er bare over det hele, på en måde, så kan vi ikke længere høre mu­sik­ken. Mit projekt handler om at tage musikken tilbage ved at dykke ned i den og genopdage den – det er som at tage en ny sti gennem et velkendt landskab, fortalte Max Richter til The Guardian før premieren i 2012.

Pris for at være klassisk uden grænser

Richters fire årstider er indspillet sammen med den britiske violinist Daniel Hope og Konzerthaus Orchester Berlin og ud­kom på Deutsche Grammophon i 2012. Hope og Richter modtog 6. oktober 2013 den prestigefulde tyske musikpris, ECHO Klassik 2013 for udgivelsen, i kategorien ’Klassik ohne Grenzen’ – på dansk ’klassisk uden grænser’. En betegnelse, der må siges at kendetegne ikke bare dette album, men hele Max Richters kunstneriske virke.

Orkester for første gang i VEGA

Copenhagen Phil spiller for første gang i VEGA og glæder sig over, at Max Richter, en ellers eftertragtet verdensmand, accepterede invitationen og nu lægger sin vej forbi Danmark.
- Max Richters The Four Seasons Recomposed med violinisten Daniel Hope blev opført med kæmpe succes i Berlins Yellow Lounge, New Yorker-klubben (Le) Poisson Rouge og Londons Barbican Centre. Vi er rigtig stolte af at kunne præsentere dette værk med vores egen fremragende koncertmester, vio­lin­ist Jon Gjesme, der vil lede strygerne fra Copenhagen Phil sammen med Max Richter. Jeg glæder mig utrolig meget til or­kest­rets ’debut’ i VEGA den 13. november, siger Uffe Savery, musikchef i Copenhagen Phil.
Copenhagen Phil er begejstret over muligheden for at spille i det gamle Folkets Hus, som er skabt af samme arkitekt som orkestrets hjemlige omgivelser på Konservatoriet i København (det gamle Radiohus). Koncertsalen her er ligesom VEGA tegnet af arkitekt Wilhelm Lauritzen, som begge steder har skabt op­timale betingelser for at opleve stor musik i simple, men betagende omgivelser.

Del af CPH:DOX

60 minutes koncerten med Max Richter og Copenhagen Phil er en del af CPH:DOXs Audio:Visuals serie, der præsenterer nye sam­arbejder mellem musikere og visuelle kunstnere. Til kon­certen 13. november har det progressive VJ kollektiv, Dark Matters, skabt visuals særligt til Max Richters værk.
- Vi elsker ved Copenhagen Phils 60 minutes koncept, at det giver andre kunstnere mulighed for at sætte deres præg på den klassiske musik. Og ved at give musikken en visuel dimension åbner man for nogle nye døre, man ikke havde hørt i musikken før, fortæller Dark Matters blandt andet i 60 minutes programavisen

CHLLNGR lukker VEGA ned

Steve Jess Borth II aka DJ CHLLNGR står for den musikalske udslusning samme aften i VEGA, hvor der vil være lounge efter koncerten med Max Richter. Steve Jess Borth II har som CHLLNGR blandt andet udgivet det anmelderroste album Haven
og EP’en DATTER. Hans nyeste skive går under navnet Hidden Tracks. CHLLNGR har desuden remixet større popkunstnere som M.I.A og Lana del Rey. CHLLNGR er også en erfaren DJ i det Københavnske natteliv, og været support for såvel When saints go machine og Ane Trolle.
Max Richter 40,3 KB
Max Richter lægger vejen forbi VEGA 13. november, hvor han optræder med Copenhagen Phil.
VJ kollektivet Dark Matters laver visuals til koncerten med Max Richter i VEGA Screendump / Dark Matters 758 KB
Koncerten er en del af CPH:DOX. Det progressive VJ kollektiv Dark Matters skaber visuals til Max Richters værk i VEGA.
VEGA store
Store VEGA. Tegnet af arkitekt Wilhelm Lauritzen, der også har skabt Copenhagen Phils hjemlige omgivelser på Konservatoriet i København (det gamle Radiohus).
DJ CHLLNGR 1,7 MB
DJ CHLLNGR aka Steve Jess Borth II runder aftenen af i VEGA 13. november.
60 minutes of Max Richter / Vivaldi Recomposed
Store VEGA
13. november 2013 kl. 19:30
Max Richter / The Four Seasons Recomposed
Visuals / Dark Matters
Support / Copenhagen Phil spiller uddrag af Astor Piazzolla The Four Seasons of Buenos Aires
Lounge / DJ CHLLNGR
Solist og dirigent / Jon Gjesme, violin
Solist / Max Richter, komponist
Udstillende kunstner i barområdet / Mikala Valeur
VEGA logo 71 KB
DOX logo
Copenhagen Phil
Kommunikationsansvarlig (barselsvikar) Louise Nabe
Rosenørns Allé 22, 5. 1970 Frederiksberg C
M: 28 93 23 22. T: 33 91 11 99
nb@copenhagenphil.dk www.copenhagenphil.dk
Dette nyhedsbrev udgives af Copenhagen Phil.
©Copenhagen Phil 2019