PM. Sydbank Musikpris til passioneret musiker facebook
Copenhagen Phil, Hele Sjællands Symfoniorkester

Sydbank Musikpris til passioneret musiker

Signe Haugland fra Copenhagen Phil fik statuette og 50.000 kroner, da Sydbanks Musik­pris blev uddelt fredag. Vinderen føler sig meget beæret over hæderen.
Fagottist Signe Haugland er en yderst engageret og erfaren musiker. Alligevel blev hun overrasket, da det stod klart,
at hun var årets vinder af Sydbanks regionale musikpris:
- Der løb virkelig mange tanker igennem hovedet på mig. Jeg tænkte først: Det må da være en fejl! Og så blev jeg rigtig glad. Derfra gjaldt det bare om at kunne modtage prisen uden at bryde sammen på scenen af al den ros, fortæller Signe Haugland og griner.
Med Sydbanks Musikpris følger 50.000 kroner og en flot statuette, som blev overrakt af Sydbanks områdedirektør, Mogens Nygaard, og Copenhagen Phils musikchef, Uffe Savery, da symfoniorkesteret spillede koncert fredag aften i Kon­ser­va­toriets Koncertsal på Frederiksberg.
– I Sydbank vil vi gerne støtte musikere, som er passionerede og dygtige til deres arbejde. Vi har valgt at gøre det på en måde, så det kan mærkes i form af et beløb, som kan være med til at gøre en forskel for den enkelte vinder, siger Mogens Nygaard.

“Jeg er ikke helt ved siden af”

Om vinderen af musikprisen siger musikchef Uffe Savery:
– Man må sige, at Signe Haugland med en særlig grad af passion, stort engagement og godt humør træder ”op i læsset” og får vognen ‘Copenhagen Phil’ til at køre fremad i nye spændende retninger.
Signe Haugland selv sætter stor pris på den anerkendelse, der ligger i Sydbanks Musikpris:
- Jeg synes, det er så sjovt at udfordre mig selv på andre områder end kun at spille i orkestret, fx ved at præsentere koncerterne eller tage ud på skolerne og være på i 45 minut­ter for at fange børnenes interesse for klassisk musik. Det er intenst og giver følelsen af, at der er mange facetter i at være musiker. Der har været nogle gange, hvor jeg har vær­et på besøg hos børnene på skolerne og tænkt: Det gik ikke så godt. Men den her pris er en anerkendelse, der fortæller mig, at jeg nok ikke er helt ved siden af. Den giver mig in­spi­ra­ti­on til at blive ved.

Kandidat til national pris

Signe Haugland er nu kandidat til Sydbanks store nationale musikpris på 100.000 kroner, der uddeles i sommeren 2014. Sydbank uddeler i løbet af efteråret fem regionale priser til musikere fra fem landsdelsorkestre. Og den nationale pris uddeles til en af disse fem prisvindere.
- Det er lidt vildt. Det tør jeg slet ikke tænke på. Lige nu er jeg bare rigtig glad for den pris jeg har fået. Rigtig glad! Slutter Signe Haugland om at være kandidat til den nationale pris.
Sydbanks Musikpris 2013 Signe Haugland, Musikchef i Copenhagen Phil, Uffe Savery (tv.), og Mogens Nygaard fra Sydbank Foto: Carsten Snejbjerg 549,3 KB
Signe Haugland modtog fredag den 25. oktober Sydbanks Musikpris 2013. Foto: Carsten Snejbjerg
 

Signe Haugland, modtager af Sydbanks Musikpris 2013. Foto: Carsten Snejbjerg
 
Signe Haugland, modtager af Sydbanks Musikpris 2013 Foto: Carsten Snejbjerg 502 KB
Signe Haugland, modtager af Sydbanks Musikpris 2013. Foto: Carsten Snejbjerg

Hvad er Sydbanks Musikpris?

Sydbank har via SydbankFonden indstiftet en musikpris, der årligt tildeles en symfoniker fra hvert af de fem landsdelsorkestre: Aalborg Symfoniorkester, Aarhus Symfoniorkester, Odense Symfoniorkester, Sjællands Symfoniorkester og Sønderjyllands Symfoniorkester.
Uddelingen af Sydbanks Musikpris foregår i tæt samarbejde med de ansvarlige for landsdelsorkestrene.
Hvert år modtager de fem landsdelsvindere 50.000 kr., og blandt disse musikere kåres der desuden en national vinder, som får overrakt yderligere 100.000 kr. Prisen, der ydes som et uansøgt engangsbeløb, uddeles som et hæderslegat som en anerkendelse af modtagerens kunstneriske og musiske fortjeneste.
Copenhagen Phil
Kommunikationsansvarlig (barselsvikar) Louise Nabe
Rosenørns Allé 22, 5. 1970 Frederiksberg C
M: 28 93 23 22. T: 33 91 11 99
nb@copenhagenphil.dk www.copenhagenphil.dk
Dette nyhedsbrev udgives af Copenhagen Phil.
©Copenhagen Phil 2019