PM. Ungt dirigenttalent leder Copenhagen Phil facebook
Copenhagen Phil, Hele Sjællands Symfoniorkester

Ungt dirigenttalent leder
Copenhagen Phil

Fredag den 25. oktober får Copenhagen Phil fornemt besøg af en ung herre med talentfulde armbevægelser: Den 27-årige dirigent­spire, Santtu-Matias Rouvali fra Finland. Denne aften prøver han kræfter med Antonín Dvořáks Symfoni nr. 9 og John Adams’ violinkoncert.

Dirigentspire er 1. gæstedirigent

Denne sæson tiltræder den eftertragtede finne, Santtu-Matias Rouvali, som 1. gæstedirigent hos Copenhagen Phil. Fredag
den 25. oktober leder han første gang denne sæson Copen­hagen Phil, der spiller værker af komponisterne John Adams
og Antonín Dvořák.

Fra virtous slagtøjsspiller til eftertragtet dirigent

Santtu-Matias Rouvali gjorde første gang opmærksom på sig selv i september 2009, da han trådte til ved en koncert med Finnish Radio Sym­ph­ony Orchestra, og sid­en har der vær­et rift om hans di­rek­tion. I juli 2011 blev den unge Rouvali udnævnt til ’Dudamel Fellow’ af Los Angeles Philharmonic, hvor han samarbejdede med den sydamerikanske stjernedirigent Gustavo Dudamel og med Osmo Vänskä og Christoph Eschenbach. Rouvali har en fortid som virtuos slagtøjsspiller med studier på Si­beli­us Aka­demi­et i Fin­land, men i 2007 valg­te han at skifte til di­rek­ti­on hos Leif Segerstam, Jorma Panula og Hannu Lintu. Læs mere om Rouvali her.

Fra den nye verden

Copenhagen Phil spiller denne aften blandt andet Antonín Dvořáks 9. sym­foni fra 1893. Symfonien, som også bærer tit­len Fra den nye verden, blev allerede fra uropførelsen opfattet som ét af mu­sikhis­tori­ens helt store mesterværker. Som man vil kun­ne opleve i Kon­servatoriets Koncertsal på fredag, har den det hele: Dramatik, charme, rytmisk prægnans og smukke melodier.

Minimalistisk violinkoncert

Den Pulitzer prisvindende amerikanske komponist John Adams’ Violinkoncert er også på programmet. Adams er inspireret af den amerikanske minimalisme, og han har haft stor succes med værker som On the Transmigration of Souls (2002), Short Ride in a Fast Machine (1986) og med Shaker Loops fra 1978, som Copenhagen Phil spiller sidste sats af fredag den 25. ok­to­ber. Det unge talent, Ilya Gringolts, er solist ved aftenens koncert. Han er blevet kaldt ’en af de mest inspirerende violinister i dag.’

Sydbanks Musikpris 2013 uddeles til koncerten

Til koncerten på fredag den 25. oktober uddeles den årlige Sydbanks Musikpris, som er én af Danmarks største priser til klassiske musikere. Hvert år uddeler SydbankFonden 50.000 kr. til en symfoniker fra hvert af de fem landsorkestre. Blandt disse musikere kåres desuden en national vinder, som får overrakt yderligere 100.000 kr. Mere om Sydbanks Musikpris her.

 
Santtu-Matias Rouvali
Foto: Kaapoo Kamu

Ilya Gringolts
Foto: Tomasz Trzebiatowski
DIRIGENTSPIREN FRA FINLAND
Copenhagen Phil /
25. oktober 2013 kl. 19:30
Konservatoriets Koncertsal
1. gæstedirigent / Santtu-Matias Rouvali
Solist / Ilya Gringolts, violin
John Adams / Fra Shaker Loops. IV. A Final Shaking
John Adams / Violinkoncert
Dvořák / Symfoni nr. 9, “Fra den nye verden”
Billetter / www.billetten.dk og www.copenhagenphil.dk
Pris / 190-390 kr. / Unge u. 25 år 50% rabat
Koncerten spilles også /
Torsdag den 24. oktober 2013 kl 19:30
FrederiksborgCentret, Hillerød
Copenhagen Phil
Kommunikationsansvarlig (barselsvikar) Louise Nabe
Rosenørns Allé 22, 5. 1970 Frederiksberg C
M: 28 93 23 22. T: 33 91 11 99
nb@copenhagenphil.dk www.copenhagenphil.dk
Dette nyhedsbrev udgives af Copenhagen Phil.
©Copenhagen Phil 2019