PM. 60 minutter med CODY og Copenhagen Phil facebook
Copenhagen Phil, Hele Sjællands Symfoniorkester

60 minutter med CODY

Det danske indie-band CODY indtager Københavns nok smukkeste koncertsal torsdag den 17. oktober, når bandet møder Copenhagen Phil i et nyskabende musikalsk sam­arbejde indenfor genren ’indie-classical’. Koncerten markerer starten på endnu en sæson med orkestrets populære koncertserie 60 minutes.
I sæson 2013 / 2014 tilbageviser Copenhagen Phil igen på­stand­en om, at et symfoniorkester kun spiller klassikere som Beethoven og Mahler. Vi genoptager 60 minutes succesen og inviterer en række anerkendte indie-musikere fra Danmark og udlandet til at spille – og ikke mindst skrive – ny musik til det 70 personer store symfoniorkester.
Torsdag den 17. oktober lægger Copenhagen Phil hus og orkes­ter til, når vi inviterer indenfor til musik skrevet af CODY og arrangeret for orkester af den talentfulde komponist Benjamin de Murashkin. Koncerten spilles igen lørdag den 19. oktober på Helsingørs Kulturværft.
Ved koncerten er CODY og Copenhagen Phil kommet på en spænd­en­de og krævende opgave – at bygge bro, forstå og være nys­gerrige over for hinandens klangverdener og udtryk.

Finder inspiration i oldgammelt træ

CODY skaber musik i krydsfeltet mellem folk-inspireret pop, post-rock og såkaldt ’nordic gloom’. Bandet har en for­kær­lig­hed for gamle instrumenter – de er fx de stolte ejere af en 97 år gammel guitar. For medlemmerne i CODY hersker en helt særlig stemning omkring gamle klassiske strygerinstrumenter, som med tiden har været i hænderne på adskillige musikere. Derfor tøvede CODY heller ikke et øjeblik med at sige ja til at spille koncerter med Copenhagen Phil. Koncerter, der uden tvivl fører nye musikalske udfordringer og udtryk med sig, når orkestrets klassiske musikere møder forsanger Kaspar Kaae og hans sædvanlige seks tro væbnere på blandt andet banjo, mandolin, pedal-steel, trommer og elguitar.

Forsanger Kaspar Kaae skriver nyt værk for orkester

Kaspar Kaae har taget den store musikalske udfordring op, det er at skrive nye rytmiske værker, der inkluderer et stort klassisk orkester. En disciplin, som hans kollegaer i Radio­head og The National allerede praktiserer. Kaae har skrevet et nyt værk til 60 minutes koncerten sammen med den talent­fulde unge dansk-australske komponist, Benjamin de Murashkin. Murashkin har desuden arrangeret alle CODYs numre, så Copen­hagen Phil kan spille med på klassiske instrumenter, når Kaae og co. går på scenen. Og så løfter Murashkin sam­tidig sløret for et helt nyt værk, han har komponeret særligt til aftenen med CODY. Der venter uden tvivl publikum en uforglemmelig oplevelse.

Support, lounge og 60 minutes øl

Monkey Cup Dress (DK) aka Sidse Holte og Line Felding er aftenens support. De byder publikum indenfor i koncertsalen, som de fylder med elegante vokaler og fine melodiske klange fra guitar og cello, før CODY går på. Efter koncerten spiller DJ Carsten Holm (P6 Beat) i loungen, hvor det også er muligt at blive én af de første til at smage Copenhagen Phils sprit­nye øl, produceret af det danske mikrobryggeri Mikkeller. Sammen med brygmester Mikkel Borg Bjergsø har musikere fra orkestret været på jagt efter den helt rigtige 60 minutes øl, der nu får navnet ’60 minutes of Mikkeller’. Øllen sælges før og efter alle 60 minutes koncerter i København og i udvalgte butikker.

Hvad er 60 minutes?

60 minutes er Copenhagen Phils eget koncertformat, der tager udgangspunkt i genren ’indie-classical’, hvor anerkendte indie-musikere bygger bro mellem den rytmiske og klassiske musik ved at komponere til klassiske orkestre. Copenhagen Phils 60 minutes koncerter er udfordrende musikalske sam­arbej­der, der bæres frem af nyskabende møder mellem klassiske og rytmiske kunstnere og deres gensidige fas­cina­tion af hinanden. 60 minutes er et levende bevis på, at Copenhagen Phil ikke kun er til for publi­kummer med hang til Beethoven og Mozart: Det 70 personers store orkester er en unik kunst­nerisk ressource, der hele tiden fornyer sig – og viser nye musikalske veje.
I 2012 spillede Copenhagen Phil blandt andet en 60 minutes koncert med Aaron og Bryce Dessner fra det amerikanske indierock-band The National, der selv har komponeret værker for symfoniorkester. Det var den allerførste koncert af sin art i Danmark. Hermed blev Copen­hagen Phil det første orkes­ter i Danmark, som introdu­cerede indie-classical genren for et dansk pub­likum.
CODY viser nye musikalske veje, når bandet mødes med Copenhagen Phil
60 MINUTES OF CODY
17. oktober 2013 fra kl. 20:00
Konservatoriets Koncertsal (tidl. Radiohuset)
Solister / CODY
Dirigent / Morten Friis
Arr. / Benjamin de Murashkin
Musik / CODY
20:00 / Dørene åbner
20:30 / Support v. Monkey Cup Dress
21:00 / 60 minutes of CODY
22:00 / Lounge v. DJ Carsten Holm (P6 Beat)
Billetter / www.billetten.dk og www.copenhagenphil.dk
Pris / 200 kr. / Unge u. 25 år 50 % rabat
Koncerten spilles også:
19. oktober 2013 fra kl. 20:00 / Kulturværftet, Helsingør
Copenhagen Phil
Kommunikationsansvarlig (barselsvikar) Louise Nabe
Rosenørns Allé 22, 5. 1970 Frederiksberg C
M: 28 93 23 22. T: 33 91 11 99
nb@copenhagenphil.dk www.copenhagenphil.dk
Dette nyhedsbrev udgives af Copenhagen Phil.
©Copenhagen Phil 2019