PM. Efterklang & Copenhagen Phil udgiver The Piramida Concert facebook
Copenhagen Phil, Hele Sjællands Symfoniorkester

Efterklang og Copenhagen Phil udgiver nyt Live Album: The Piramida Concert

Den 10. juni 2013 udkommer THE PIRAMIDA CONCERT i en limited edition vinyl version. The Piramida Concert er optaget i Konservatoriets Koncertsal i oktober 2012 som en del af Copenhagen Phils 60 minutes koncertrække. Ved to udsolgte koncerter fremførte Efterklang her deres 4. album Piramida live i samarbejde med Copenhagen Phil dirigeret af André de Ridder.
Tidligt i Piramidas tilblivelsesproces allierede Efterklang sig med de anerkendte komponister Missy Mazzoli og Karsten Fundal, som bidrog med orkesterarrangementerne til liveop­førelsen af Piramida. Deres bidrag gav orkesteret en central placering i koncerten – det var ønsket at gøre orkesteret til en integreret del af forestillingen frem for blot en musi­kal­sk dekoration.
Med udgivelsen af Piramida fort­satte bandet deres tradition med at samarbejde med klassiske orkestre om særlige koncerter. Albummet fik verdenspremiere ved en udsolgt koncert i Opera­huset i Sydney, hvor Efterklang fremførte hele albummet med Sydneys Symfoniorkester.
Koncerten i Operahuset i Sydney kom ikke til at stå alene. Under navnet The Piramida Concerts har Efterklang fremført Piramida med klassiske orkestre i alt 17 gange verden rundt. Koncertrækken bød på udsolgte koncerter i Londons Barbican Hall med Northern Sinfonia og Metropolitan Museum of Art i New York med The Wordless Music Orchestra. Hertil tre udsolgte koncerter i Danmark med Copenhagen Phil.
Livealbummet udgives i Skandinavien af Efterklangs eget plade­selskab Rumraket og i resten af verden af engelske 4AD. Efter­klang har igennem længere tid været på turné med deres 6 mands band og spiller en sidste THE PIRAMIDA CONCERT den 29. maj 2013 til Bergen Festspillene i samarbejde med Norges Radios Kringkastingningsorkesteret og den svenske dirigent Hans Ek.
The Piramida Concert indeholder også sangen So, som blev skå­ret fra Piramida-albummets trackliste natten før mastering, men som nu udkommer på plade. Det nye livealbum inkluderer desuden det klassiske værk Vælv komponeret af Karsten Fundal til The Piramida Concert på bestilling af Efterklang. Optagel­serne er mikset af Francesco Donadello i Vox-Ton studiet i Berlin.
Den luksuriøse vinyludgivelse kan forudbestilles via http://shop.efterklang.net. The Piramida Concert udkommer også digitalt.
Kontakt kommunikationsansvarlig Stine Thomas Larsen såfremt The Piramida Concert ønskes anmeldt. Det er muligt at få adgang til et digitalt download.
Copenhagen Phil
Kommunikationsansvarlig (barselsvikar) Louise Nabe
Rosenørns Allé 22, 5. 1970 Frederiksberg C
M: 28 93 23 22. T: 33 91 11 99
nb@copenhagenphil.dk www.copenhagenphil.dk
Dette nyhedsbrev udgives af Copenhagen Phil.
©Copenhagen Phil 2019