PM. Nyt navn: Copenhagen Phil facebook
Copenhagen Phil, Hele Sjællands Symfoniorkester

Nyt navn: Copenhagen Phil

Den 16. april offentliggør orkestret den nye sæson 2013 / 2014. Samtidig skifter orkestret navn til: ‘Copenhagen Phil’ – med undertitlen ‘- hele Sjællands Symfoniorkester.’
Copenhagen Phil ønsker at være et symfoniorkester i inter­na­tio­nal klasse – et orkester, der vækker opsigt i det europæ­iske musikmiljø. Og det lykkedes i den forgangne sæson. Med over 11 millioner visninger på orkestrets YouTube-kanal og omtale i internationale medier som CNN og BBC bliver der lagt mærke til Copenhagen Phil.
Men ‘Sjællands Symfoniorkester’ bliver i udlandet ofte place­ret i New Zealand, og herhjemme er der både Vestsjæl­lands- og Nordsjællands Symfoniorkestre at blive forvekslet med. Orke­stret vil signalere, at det er et professionelt dansk orkester i international klasse. Det er en fordel – også i forhold til at tiltrække internationale kunstnere. Derfor skifter orke­stret fra sæson 2013/2014 navn til: Copenhagen Phil – hele Sjællands Symfoniorkester. Med Kultur­ministeriets velsignelse.
Musikchef Uffe Savery glæder sig over navneskiftet og siger:
“Det er vigtigt, at der er en sammenhæng mellem vision, image og kulturen i orkestret. Vi har de seneste år arbejdet med at nytænke symfoniorkestret, med at udvikle institutionen ‘et symfoniorkester’ og være relevante på forskellige måder og platforme. Med de nye visioner og den nye kultur, der eksi­ste­rer i orkestret, er det derfor naturligt at tage navneforand­ring til et navn, der repræsenterer netop den kultur. Navnet ‘Copenhagen Phil’ signalerer et moderne symfoniorkester i international klasse, hvilket svarer til det, vi gerne vil stå for. Og så har vi et samarbejde og en position i det euro­pæ­iske musikliv, hvor det er mere ligetil at kommunikere ‘Copen­hagen Phil’ fremfor ‘Sjællands Symfoniorkester’,” siger han og fortsætter:
“Og hvem er ‘Phil’? Phil er en forkortelse for ‘philharmonic’, hvilket ikke er en ualmindelig forkortelse – se bare LA Phil.”
Copenhagen Phil
Kommunikationsansvarlig (barselsvikar) Louise Nabe
Rosenørns Allé 22, 5. 1970 Frederiksberg C
M: 28 93 23 22. T: 33 91 11 99
nb@copenhagenphil.dk www.copenhagenphil.dk
Dette nyhedsbrev udgives af Copenhagen Phil.
©Copenhagen Phil 2019