PM. Stor symfonikoncert med verdensberømt dirigent facebook
Copenhagen Phil, Hele Sjællands Symfoniorkester

Stor symfonikoncert
med verdensberømt dirigent

De 70 musikere i Sjællands Symfoniorkester / Copenhagen Phil spiller den 22. februar koncert med den verdensberømte dirigent, Lawrence Foster, samt fem fremtrædende solister.
Den 22. februar inviteres publikum inden for til en kæmpe symfonikoncert – til 70 professionelle musikere, fem syngende solister og ikke mindst den verdensberømte dirigent, Lawrence Foster. Foster har tilmed selv sammensat aftenens forrygende program med bl.a. Weills sjældent opførte værk: De Syv Døds­synder.
Verdensberømt dirigent
Den 72-årige Lawrence Foster har dirigeret i 54 år. Han er eftertragtet af symfoniorkestre over hele verden, og hos musikerne i Sjællands Symfoniorkester / Copenhagen Phil har han en helt særlig stjerne. Foruden at have sammensat aftenens fantastiske program har Foster varmt anbefalet den ene af kon­certens solister: Den schweiziske sopran, Heidi Brunner, der synger rollen som Anna i De Syv Dødssynder.
Sjældent opført værk
De Syv Dødssynder fortæller om Anna med de to ansigter, der gennem syv år arbejder sig gennem syv byer for at tjene penge til familiens hus. I syv satser skildres søstrenes møde med de syv dødssynder: Hovmod, griskhed, utugt, misundelse, frådseri, vrede og dovenskab. Den tragikomiske opera er fra 1933 og er opbygget omkring en familie med Anna i centrum samt to brødre, en far og en mor. ”Familien” synges af en mandskvartet, der består af den danske tenor Jens Christian Tvilum, som i 2011 modtog Reumerts Talentpris samt nordmændene Petter Wulfsberg Moen (tenor), Aleksander Nohr (baryton) og Leif Jone Ølberg (baryton). Ølberg synger rollen som familiens moder, og han medvirker i denne sæson på Det Kgl. Teater i Madame Butterfly. Alle fire mænd er 2. års elever på Opera Akademiet.
Haydn og Strauss
Foruden De Syv Dødssynder er præludiet fra Haydns Skabelsen, Haydns Symfoni nr. 95 samt Strauss’ Kejservals på programmet. Kejservalsen hed oprindelig Hånd i Hånd og var en vennegave fra den østrigske Kejser Franz-Josef til den tyske kollega Wilhelm den 2. Johann Strauss komponerede den ultimative wienervals med en fredelig march, som via en cellosolo lukker op for posen med musik. Frem danser det østrig-ungarske dob­belt­monarki – svingende vemodigt og i flot uskyldighed.
Samme koncert spilles i Hårlevhallen den 21. februar.
Den store dirigent, Lawrence Foster, gæster orkestret.
“MUSIKKEN SPILLER VIDERE”
Sjællands Symfoniorkester / Copenhagen Phil
22. februar 2013 kl. 19:30 / Konservatoriets Koncertsal
Dirigent / Lawrence Foster
Solister / Heidi Brunner, sopran / Jens Christian Tvilum, tenor / Petter Wulfsberg Moen, tenor / Aleksander Nohr, baryton / Leif Jone Ølberg, baryton
Strauss / Kejservals
Weill / Sieben Todsünden
Haydn / Skabelsen (prelude)
Haydn / Symfoni nr. 95
Billetter / www.billetten.dk og www.copenhagenphil.dk
Pris / 180-360 kr. / Unge u. 25 år 50% rabat
Koncerten spilles også:
21. februar 2013 kl. 19:30 / Hårlevhallen
Copenhagen Phil
Kommunikationsansvarlig (barselsvikar) Louise Nabe
Rosenørns Allé 22, 5. 1970 Frederiksberg C
M: 28 93 23 22. T: 33 91 11 99
nb@copenhagenphil.dk www.copenhagenphil.dk
Dette nyhedsbrev udgives af Copenhagen Phil.
©Copenhagen Phil 2019