PM. ”Beethoven på syre” – Sjællands Symfoniorkester / Copenhagen Phil til Copenhagen Vinterjazz Festival facebook
Copenhagen Phil, Hele Sjællands Symfoniorkester

”Beethoven på syre” – Sjællands Symfoniorkester / Copenhagen Phil på Copenhagen Vinterjazz Festival

Den store New York’er pianist, Uri Caine, fyrer op for de jazzede toner sammen med Sjællands Symfoniorkester / Copen­hagen Phil. Det sker i Dronningesalen på Den Sorte Diamant den 7. februar. Temaet er én af alle tiders største komponister: Beethoven – denne aften i en jazzet indpakning.
Det 70 mand store symfoniorkester præsenterer med koncerten, ”60 minutes of Beethoven in New York” komponister fra New York, der har omskrevet Beethovens berømte værker.
Aftenens solist er en af hovedpersonerne på New Yorks jazz­sceneUri Caine – som publikum kan møde i rollen som både komponist og pianist. Caines jazzversion af Beethovens Dia­belli Variationer er arrangeret som en slags hybrid mellem en klaverkoncert og en anden, genopdaget Beethoven-symfoni – en jazzet variation af variationen. Værket klinger som et fuldt gyldigt, næsten helt nyt stykke musik, men med Beethovens klaversignatur.
Orkestret præsenterer også en anden New York’er komponist: Michael Gordon, som er medstifter af den genrebrydende kult­festival Bang-On-A-Can. Det store orkester spiller Gordons omskriv­ning af Beethovens storslåede 7. symfoni: Rewriting Beethovens 7’th Symphony. Værket indkapsler mønstre fra sym­fo­niens fire satser og indsætter dem i et storstilet ambient og minimalistisk orkesterværk: En psykedelisk rejse gennem en verden bestående af Beethovens 7. symfoni – en slags ”Beethoven på syre”.
I spidsen for orkestret står den innovative og eftertragtede dirigent, André de Ridder, der er 60 minutes koncerternes kunst­ne­riske leder. Han er kendt for at samarbejde på tværs af gen­rer og har bl.a. dirigeret kunstnere så for­skel­lige som BBC Symphony Orchestra og det engelske tegneserieband Gorillaz. I vinteren 2012 stod han i spidsen for orkestrets succesfulde 60 minutes koncerter med hhv. Efterklang og Dessner brødrene fra det amerikanske rockband The National.
Koncerten starter kl. 21, men allerede kl. 19:30 åbner dørene til ‘Den Musikalske Markedsplads’ med gratis adgang til Det Nationale Fotomuseums anmelderroste udstilling om Edward Steichen samt spisning i Cafe Øjeblikket (skal ikke forudbe­stil­les). Kl. 20:30 er der support med orkestrets cellogruppe på scenen, der varmer op med jazzede toner. Efter koncerten åbner loungen med DJ Skov bag plade­spilleren.
“60 minutes of Beethoven in New York” er en del af Sjællands Symfoniorkester / Copenhagen Phils 60 minutes koncertformat, som orkestret selv har udviklet for at vise de mange for­skel­lige måder, man kan bruge et symfoniorkester på.
Koncerten er en del af Copenhagen Vinterjazz Festival.
Jazzpianisten, Uri Caine, er solist ved “60 minutes of Beethoven in New York”
“60 MINUTES OF BEETHOVEN IN NEW YORK”
Sjællands Symfoniorkester / Copenhagen Phil
7. februar 2013 fra kl. 19:30
Dronningesalen, Den Sorte Diamant
Solist / Uri Caine, klaver
Dirigent / André de Ridder
Beethoven – Caine / Diabelli Variationer
Michael Gordon / Rewriting Beethoven’s 7th Symphony
Support / Cellogruppen spiller jazz bl.a. af Gershwin
Lounge / DJ Skov jazz’er
Den Musikalske Markedsplads / Gratis adgang for publikum til Det Nationale Fotomuseum
Billetter / www.billetten.dk og www.copenhagenphil.dk
Pris / 200 kr. / Unge u. 25 år 100 kr.
Samme koncert spilles på Galaksen i Værløse den 8. februar.
 
 
 
60 minutes er støttet af /
Nordea-Fonden og Det Obelske Familiefond
Copenhagen Phil
Kommunikationsansvarlig (barselsvikar) Louise Nabe
Rosenørns Allé 22, 5. 1970 Frederiksberg C
M: 28 93 23 22. T: 33 91 11 99
nb@copenhagenphil.dk www.copenhagenphil.dk
Dette nyhedsbrev udgives af Copenhagen Phil.
©Copenhagen Phil 2019