PM. Nyt sæsonprogram på gaden facebook
Copenhagen Phil, Hele Sjællands Symfoniorkester

Sjællands Symfoniorkester / Copenhagen Phil har netop sendt sæsonprogram 2011 / 2012 på gaden.

Sæsonen byder på både kendte som nye spændende solister og dirigenter i et alsidigt symfonisk repertoire. Det kan frem-hæves, at vi afholder vi en Brahms festival i februar 2012 – en ide, som 1. gæstedirigent Cristian Mandeal er kommet med. Til festivalen spiller Andreas Brantelid, Vadim Repin, Berliner Filharmonikernes tidligere ’huspianist’, tyske Lars Vogt samt ét af verdens nye stortalenter: 29-årige Martin Helmchen (som netop Lars Vogt har opdaget). Helmchen får ved denne koncert sin skandinaviendebut.
Vi får besøg af den unge hollandske violinist Simone Lamsma, der har valgt at spille Bernsteins krævende Serenade. Og så er Marianna Shirinyan igen på programmet, denne gang med Beet-hovens Klaverkoncert nr. 1. ledet af den unge dirigent, Michael Francis. Francis overtog i 2007 med kun 12 timers varsel et program for den sygemeldte Valery Gergiev – endda med London Symphony Orchestra, hvor han ellers spillede kontrabas. Nu er Francis dirigent på fuld tid og går fra den ene succes til den anden.
Én af orkestrets solocellister, Toke Møldrup, præsenteres i cellokoncerten over alle: Dvorak Cellokoncert. Og så kan det fremhæves, at Michael Carøe i januar lægger vejen forbi orkestret til en række nytår-swing koncerter på hele Sjælland, og at Den Danske Strygekvartet en eftermiddag i december spiller Beethovens Strygekvartet nr. 15 i a-mol med chefdirigent Lan Shui på podiet.
Se alle sæsonens koncerter på vores nye hjemmeside

Nyt klassisk koncertformat: 60MINTUES

Netop Lan Shui leder orkestret ved sæsonens åbningskoncert den 30. september 2011: 60minutes of HEAT, der står i tangoens tegn.
60minutes er vores nye koncertformat, hvor nye begreber i den klassiske verden introduceres i forlængelse af aftenens tema. Som optakt til hver 60minutes koncert bydes publikum velkommen i foyeren med fx audio- og videoinstallationer, udstillinger, pre-talks eller kunstnermøder. Herefter varmer et supportband (aftenens solist eller et ensemble fra orkestret) op til den 60 minutters hovedbegivenhed, der efterfølges af lounge, hvor en kulturpersonlighed spiller musik i forlængelse af aftenens tema.
60minutes of HEAT har Benjamin Yusupovs Viola Tango Rock Concerto på programmet med Maxim Rysanov som solist. Værket indeholder et innovativt koncept, hvor solisten ikke blot spiller akustisk bratsch, men også improviserer på elektrisk bratsch – samtidig med, at der indgår et ægte tangooptrin af danserne Alma og Aldo fra TangoPoetry.
60minutes of DREAMS i november er resultatet af en proces, hvor kræfter fra forskellige kulturelle øer møder hinanden et fjerde sted. Musiker og forfatter Kristian Leth bidrager som en nysgerrig instruktør, mens folkemusik-trioen Dreamers Circus kaster egne og andres kompositioner i hænderne på Sjæl-lands Symfoniorkester / Copenhagen Phil og arrangør Hans Ek.
I 60minutes of CONNECTIONS i december forbinder Henrik Marstal udvalgte satser fra forskellige Mahler symfonier. Fragmenter af Mahlers værker loopes, krydsklippes og indsættes i en elektronisk lydverden sat overfor orkestrets version af samme musik. André de Ridder, chefdirigent for det engelske Sinfonia ViVA, står på podiet.
60minutes of STRINGS i januar 2012 har vores koncertmestre, Erik Heide, Frederik Øland og Rune Tonsgaard Sørensen som solister og dirigenter. Koncerten intensiveres ved at sætte fokus på kontraster i stemning og lys i værker af Mozart, Barber og Nielsen. Support denne aften bliver orkestrets musikchef, Uffe Savery, med orkestrets blæsere og slagtøjs-gruppe.
Og endelig har Jens Elvekjær, en af Danmarks mest efterspurgte pianister, længe ønsket at præsentere Schumanns musik i en helt ny ramme. Det er blevet til 60minutes of SCHUMANN i marts 2012, hvor Cristian Mandeal er på dirigentpodiet. Koncerten fokuserer på, hvordan dobbeltheden i Schumanns væsen på forskellig vis kommer til udtryk.
En arbejdsgruppe med Henrik Marstal, Classy Mondays, Kristian Leth, musikchef Uffe Savery og orkestrets oboist, Andreas Fosdal står bag 60minutes koncerterne. 60minutes kan lade sig gøre med støtte fra Sjællands Symfoniorkesters Udviklingsfond, Augustinus Fonden, Det Obelske Familiefond, Nordea Fonden og Danmarks Nationalbanks Jubilæumsfond.
Copenhagen Phil
Kommunikationsansvarlig (barselsvikar) Louise Nabe
Rosenørns Allé 22, 5. 1970 Frederiksberg C
M: 28 93 23 22. T: 33 91 11 99
nb@copenhagenphil.dk www.copenhagenphil.dk
Dette nyhedsbrev udgives af Copenhagen Phil.
©Copenhagen Phil 2019