PM. Nytårskoncert med 80 musikere og Martin Brygmann facebook
Copenhagen Phil, Hele Sjællands Symfoniorkester

Nytårskoncert med 80 musikere
og Martin Brygmann

Sjællands Symfoniorkester / Copenhagen Phils 80 musikere skyd­er traditionen tro det nye år i gang på festlig vis. Nytårs­koncerten 2013 præsenterer et for­rygende jazzprogram, en vir­tuos pianist – og Martin Brygmann som syngende konferencier.
Nytårs jazz og Brygmann
Den 11. januar inviteres publikum inden for i Konservatoriets Koncertsal på Frederiksberg til årets nytårs­koncert – 80 professionelle musikere, en forrygende pianist, en sprudlende dirigent og et festligt program med George Gershwins jazzede rytmer. Hele herligheden bindes sammen af Martin Brygmann som syngende konferencier. Brygmann vil bl.a. synge et par kendte Brygmann-sange, som i aftenens anledning er arrangeret ind i Gershwins univers.
Resten af programmet er uddrag af Gershwins ”Rhapsody in Blue”, ”Girl Crazy Ouverture”, ”An American in Paris”, Kla­verkoncert, ”I Got The Rhythm”, ”Walking the Dog” (fra ”Shall We Dance”) samt medley’et ”Absolute Copenhagen Phil”, hvor orkestret præsenterer smagsprøver på den kommende sæson. Kon­certen bliver derfor en flot opfølgning på sidste års succes­fulde nytårskoncert med Michael Carøe og DKDM-Big Band. Igen i år spilles nytårskoncerten også en række steder på Sjælland.
Virtuos pianist
Aftenens klaversolist, Freddy Kempf (f. 1977) er på flere måder et særtilfælde. Efter en solistdebut som kun 8-årig tog hans karriere for alvor fart, da han i 1998 ikke vandt Tjajkovskij-konkurrencen – han blev nummer tre, men burde i følge størstedelen af publikum have vundet. I et interview fortalte Freddy dengang lettere forbløffet: ”Applausen efter koncerten blev ved og ved og varede omkring 10 minutter. Det har altid været min store drøm. Ikke at vinde konkurrencen, men at give publikum en rigtig stor oplevelse. Det tog konfe­rencieren lang tid at få publikum i ro igen. Og så skulle jeg bane mig vej gennem mængden bagefter. Folk prøvede at komme til at røre ved mig, og de blev ved med at klappe, selv efter at lyset var slukket, og rengøringen var i gang.” Resultatet af ikke-første pladsen blev, at den unge pianists popularitet hos Moskva publikummet var enorm ved en koncert året efter.
Norsk dirigent fører an
Nytårsprogrammets dirigent Torodd Wigum er norsk og har siden januar 2011 været chefdirigent for Stavanger Symfoniorkester. Samtidig fungerer han som kunstnerisk leder for Trondheim Sinfonietta, hvor han i en årrække også har været solo­bratschist.
Martin Brygmann er syngende konferencier ved orkestrets nytårskoncert.
“NYTÅRS JAZZ
Sjællands Symfoniorkester / Copenhagen Phil
11. januar 2013 kl. 19:30 / Konservatoriets Koncertsal
Dirigent / Torodd Wigum
Solist / Freddy Kempf, klaver
Syngende konferencier / Martin Brygmann
Gershwin / Uddrag af Rhapsody in Blue, Klaverkoncert, Girl Crazy Ouverture, An American in Paris, I Got Rhythm, Walking the Dog (fra Shall We Dance) samt medley’et “Absolute Copenhagen Phil”
Billetter / www.billetten.dk og www.copenhagenphil.dk
Pris / 200 kr. / Unge u. 25 år 50% rabat
Koncerten spilles også:
7. januar kl. 19:30 i VU-Hallen i Vordingborg
8. januar kl. 19:30 i Borup Idræts- og Kultur­center
9. januar kl. 19:30 i Kultur- og Idrætshal­lerne i Kalundborg
10. januar kl. 19:30 i NKK-Hallen i Nivå
Copenhagen Phil
Kommunikationsansvarlig (barselsvikar) Louise Nabe
Rosenørns Allé 22, 5. 1970 Frederiksberg C
M: 28 93 23 22. T: 33 91 11 99
nb@copenhagenphil.dk www.copenhagenphil.dk
Dette nyhedsbrev udgives af Copenhagen Phil.
©Copenhagen Phil 2019