PM. Julekoncert med Sjællands Symfoniorkester i Københavns Domkirke facebook
Copenhagen Phil, Hele Sjællands Symfoniorkester

Julekoncert i Københavns Domkirke

Den 20. december synger Københavns Drengekor og Sjællands Symfoniorkester / Copenhagen Phil traditionen tro julen ind med de første tre kantater fra Bachs Juleoratorium. Et fyrværkeri af jublende kor, alvorlige salmer, flotte og gribende arier og så Bachs orkester, hvor solostemmerne på skift optræder som fløjte, obo, violin og trompet. Koncerten dirigeres af Københavns Drengekors faste dirigent, Ebbe Munk.
Drengekoret i matrostøj
De mange drenge i Københavns Drengekor har siden 1974 lagt stemmer til Sjællands Symfoniorkester / Copenhagen Phils opførelse af Bachs Juleoratorium. Drengene i matrostøjet kan ingen stå for – og så er de oven i købet ét af verdens bedste drengekor, hvilket invitationer fra hele verden vidner om.
Fire smukke solostemmer
Den vigtige rolle som evangelist besidder den schweiziske tenor, Jörg Dürmüller, der flere gange har optrådt i samme parti sammen med orkestret. Bas-partiet synges af koreanske In-Sung Sim, der er uddannet i Seoul og Wien. Siden år 2000 er hans karriere vokset støt med et repertoire, der spænder fra Händel/Bach til Wagner. På damesiden er alten Elisabeth Jansson, som i den kommende sæson er én af fire ”Carmen’er” på Det Kgl. Teater. Endelig besidder den svenske sopran, Elisa­beth Meyer, rollen som engel og duetpartner med bassen.
Tekstgrundlaget er biblens beretning om Kristi fødsel, om englenes forkyndelse for hyrderne, om hyrdernes tilbedelse af det lille barn, om Kristi navngivning og endelig beretningen om de vise mænds komme.
Historisk Juleoratorium
Bach komponerede oratorier til de vigtigste af kirkeårets fester. Derfor kender vi et Juleoratorium, et Kristi Himmel­fartsoratorium, et Påskeoratorium og endelig har der forment­lig også eksisteret et Pinseoratorium. Juleoratoriets seks dele er oprindeligt tænkt som seks kantater med tilknytning til hver sin af julens helligdage. Førsteopførelsen fandt sted i julen 1735 i Leipzig – de tre første kantater på henholdsvis første, anden og tredje juledag, den fjerde ved festen for Kristi Omskærelse, den femte 1. Søndag efter nytår og den sjette ved Epiphaniasfesten. Ved koncerten denne decemberaften i Københavns Domkirke opføres kun de tre dele, der har direkte berøring med julen.
ENGLEKOR OG HYRDESANG”
Sjællands Symfoniorkester / Copenhagen Phil
20. december kl. 19:30 / Københavns Domkirke
Dirigent / Ebbe Munk
Solist / Elisabeth Meyer, sopran / Elisabeth Jansson, alt / Jörg Dürmüller, tenor / In-Sung Sim, bas / Københavns Drengekor
J.S. Bach / Juleoratorium I-III
Billetter / www.billetten.dk og www.copenhagenphil.dk
Pris / 200 kr. / Unge u. 25 år 50% rabat
Koncerten spilles også:
19. december kl. 19:30 / Sct. Bendts Kirke, Ringsted
Copenhagen Phil
Kommunikationsansvarlig (barselsvikar) Louise Nabe
Rosenørns Allé 22, 5. 1970 Frederiksberg C
M: 28 93 23 22. T: 33 91 11 99
nb@copenhagenphil.dk www.copenhagenphil.dk
Dette nyhedsbrev udgives af Copenhagen Phil.
©Copenhagen Phil 2019