PM. The National brødre spiller med Sjællands Symfoniorkester / Copenhagen Phil facebook
Copenhagen Phil, Hele Sjællands Symfoniorkester

The National brødre spiller med Sjællands Symfoniorkester / Copenhagen Phil

Aaron og Bryce Dessner fra The National spiller med Sjællands Symfoniorkester / Copenhagen Phil i december, når orkestret præsenterer den nye genre “indie-classical” for det danske publikum.
Den 14. december 2012 spiller Sjællands Symfoniorkester / Copenhagen Phil en 60 minutes koncert med fornemt besøg af Aaron og Bryce Dessner fra The National, der gæster Danmark kun for denne ene eksklusive koncert. Koncerten vil ikke blot vise højdepunkter af Dessner brødrenes kompositoriske evner uden for The National, de er også solister i Bryces egen dobbelt guitarkoncert for orkester: St Carolyn By The Sea. Værket er fra 2011 og er baseret på Jack Kerouacs roman Big Sur.
Dessner brødrene spiller sammen med symfoniorkestret også et værk af en anden ‘guitar-hero’ fra den alternative rockscene: Jonny Greenwood fra Radiohead. Greenwood skrev værket – Popcorn Superhet Receiver – i 2004, da han blev hyret af BBC’s Radio 3 til at komponere en række klassiske værker. Radio­kanalens lyttere kvitterede og kårede Greenwood som Årets Komponist for værket, som han også brugte i soundtracket til den Oscar-vindende film There Will Be Blood.
Koncerten bliver en unik mulighed for at møde Aaron og Bryce Dessner på egen hånd i deres eget univers – uden for The National. Bryce er klassisk uddannet guitarist og har tidlig­ere komponeret for bl.a. Kronos Kvartteten og samarbejdet flere gange med en af minimalisme musikkens fædre, Steve Reich. Reich værk Variations for Winds Strings and Keyboards er også på programmet denne aften.
Koncerten dirigeres af den innovative André de Ridder, som orkestret i øjeblikket spiller succesfulde koncerter med Efterklang med. Ridder er kendt for sin med­virken i utradi­tionelle koncertkonstellationer. Han har bl.a. samarbejdet med kunstnere så forskellige som BBC Symphony Orchestra, Gorillaz, These New Puritans og Mouse on Mars.
Support er Aaron Dessner med et ensemble fra orkestret.
Se en video af tilblivelsen af St Carolyn By The Sea her
Koncerten er en 60 minutes koncert. 60 minutes er Sjællands Symfoniorkester / Copenhagen Phils nye koncertformat, der har til formål at vise de mange måder, man kan bruge et symfoni­orkester på og trække et yngre publikum ind i koncertsalen.
Dørene åbner kl. 19:30 til Den Musikalske Markedsplads (kunstner­møder, spisning og installationskunst), support er kl. 20:30 og 60 minutes of the Dessners er kl. 21. Efter koncerten spiller en DJ i loungen.
Aaron og Bryce Dessner fra The National spiller med Sjæl­lands Symfoniorkester/ Copenhagen Phil i december
“60 MINUTES OF THE DESSNERS
Sjællands Symfoniorkester / Copenhagen Phil
14. december fra kl. 19:30 / Konservatoriets Koncertsal
Solister / Aaron & Bryce Dessner (The National)
Dirigent / André de Ridder
Bryce Dessner / St Carolyn By The Sea
Steve Reich / Variations for Winds, Strings and Keyboards
Jonny Greenwood / Popcorn Superhet Receiver
Billetter / www.billetten.dk og www.copenhagenphil.dk
Pris / 200 kr. / Unge u. 25 år 100 kr.
Copenhagen Phil
Kommunikationsansvarlig (barselsvikar) Louise Nabe
Rosenørns Allé 22, 5. 1970 Frederiksberg C
M: 28 93 23 22. T: 33 91 11 99
nb@copenhagenphil.dk www.copenhagenphil.dk
Dette nyhedsbrev udgives af Copenhagen Phil.
©Copenhagen Phil 2019