PM. Brittens War Requiem med Sjællands Symfoniorkester facebook
Copenhagen Phil, Hele Sjællands Symfoniorkester

Alle tiders mesterværk: War Requiem

Sjællands Symfoniorkester / Copenhagen Phil opfører Brittens storslåede War Requiem den 5. oktober i Konservatoriets Koncertsal – med tre fremtrædende solister og hele fire kor.
Den 14. november 1940 kastede 500 tyske bombemaskiner en byge af brandbomber ned over den engelske by Coventry. Efter ti timers kogende helvede var der ikke meget by tilbage, selv den 600 år gamle sten­katedral lå i ruiner. Næste morgen besluttede borg­erne at bygge deres katedral op igen. Men det tager tid at bygge katedraler, så den blev først indviet den 30. maj 1962. Det skulle ske med musik af Benjamin Britten, som fik helt frie hænder – det var et modigt valg.
Selvom den unge Britten var Englands største komponist, var valget kontroversielt. Britten var pacifist og havde tilbragt de første krigsår i USA. Da han kom hjem i 1942, var stemning­en omkring ham nærmere ‘landsforræder’, og hans popularitet dalede yderligere, da han takkede ja til at kompo­nere et værk til Japans 2600-års nationsdag. Britten fik tre år til at skrive War Requiem, og som solister valgte han meget symbolsk en tysker, en englænder og en russer. Værket fik en sjælden overvældende modtagelse og blev næsten overalt rost som et af århundredets største og vigtigste mesterværker.
Sjællands Symfoniorkester / Copenhagen Phil spillede Brittens storslåede og krævende værk i Københavns Domkirke allerede i 1975, hvor selveste Peter Pears (Brittens livsledsager) sang tenorpartiet. Denne aften, den 5. oktober 2012 i Konservato­riets Koncertsal, erstattes han af Niels-Jørgen Riis, og Günter Haumer synger det parti, der i uropførelsen blev sunget af nyligt afdøde Dietrich Fischer-Dieskau. Haumer er en efter­spurgt lied-, oratorie- og operasanger. Sopranpartiet synges af den unge russiske Yana Kleyn, som sang en fremragende ‘Leonora’ i Den Jyske Operas opsætning af Trubaduren. Yana Kleyn begyndte sine musikalske studier som pianist, men som 24-årig skiftede hun instrument, og efter bare seks år som sanger er hun allerede inde i en mere end lovende karriere.
Orkestrets chefdirigent, Lan Shui, leder det store orkester, der denne aftens udvides med studerende fra Det Kgl. Danske Musikkonservatorium. Derudover medvirker ikke mindre end fire kor: DKDM Kammerkor, Kammerkoret Hymnia, Kammerkoret Camerata og Københavns Drengekor.
Koncerten er en del af Øresundsfestivalen, Music Around.
Brittens War Requiem den 5. oktober i Konservato­riets Koncertsal.
WAR REQUIEM
Sjællands Symfoniorkester / Copenhagen Phil
5. oktober kl. 19:30 / Konservatoriets Koncertsal
Dirigent / Lan Shui
Medvirkende / Yana Kleyn (sopran), Niels-Jørgen Riis (tenor), Günter Haumer (baryton), DKDM Kammerkor, Kammerkoret Hymnia, Kammerkoret Camerata og Københavns Drengekor.
Britten / War Requiem
Billetter / www.billetten.dk og www.copenhagenphil.dk
Pris / 180-360 kr. / Unge u. 25 år 50% rabat
Koncerten spilles også:
6. oktober kl. 18:00 / Malmö Konserthus
Benjamin Britten.
Copenhagen Phil
Kommunikationsansvarlig (barselsvikar) Louise Nabe
Rosenørns Allé 22, 5. 1970 Frederiksberg C
M: 28 93 23 22. T: 33 91 11 99
nb@copenhagenphil.dk www.copenhagenphil.dk
Dette nyhedsbrev udgives af Copenhagen Phil.
©Copenhagen Phil 2019