PM. Ekstrakoncert med Efterklang facebook
Copenhagen Phil, Hele Sjællands Symfoniorkester

Ekstrakoncert med Efterklang

Allerede nu kan Sjællands Symfoniorkester / Copenhagen Phil tænde de røde lamper og melde alle 1000 billetter udsolgte til 60 minutes koncerten med Efterklang den 10. oktober. Sammen med Copenhagen Phil opfører Efterklang bandets nye album, Piramida, live. “Vi er meget glade for den store interesse. Det er usædvanligt, at en koncert bliver udsolgt så lang tid i forvejen – især fordi, Efterklangs nye album ikke udkommer før den 24. september,” siger musik­chef for Copenhagen Phil, Uffe Savery.
Derfor annoncerer Efterklang og Copenhagen Phil nu en ekstrakoncert den 9. oktober i Konservatoriets Koncertsal – DR’s tidligere Radiohus på Frederiksberg. Det bliver bandets første koncert i Danmark efter en pause på 18 måneder. I spidsen for orkestret står den innovative dirigent, André de Ridder, der er kendt for at samarbejde på tværs af genrer. Han har bl.a. dirigeret kunstnere så forskellige som BBC Symphony Orchestra, Gorillaz, Dessner-brødrene fra The National og Mouse on Mars. Trommeslageren Budgie fra hedengangne Siouxsie & The Banshees medvirker også i koncerten, da han er blevet indlemmet i Efterklangs liveband.
Efterklang havde i maj i år verdenspremiere på samme koncert i et udsolgt Sydney Opera House. Efterfølgende regnede anmelder­roserne ned over bandet bl.a. i det nyeste nummer af det anerkendte engelske musikmagasin, Mojo. Her bliver Efterklang rost til skyerne af anmelder Stevie Chick: “De er ved at lave deres hidtil største bedrift nogensinde,” skriver han. I følge ham vil det nye album være et “mesterværk”, hvis det lever op til Sydney-koncerten.
Koncerten starter kl. 21, men allerede kl. 19:30 åbner dørene til ‘Den Musikalske Markedsplads’ med kunstnermøder, installa­tionskunst og spisning. Kl. 20:30 er der support med Peter Broderick (som også medvirker i koncerten), og efter koncerten åbner loungen med en DJ.
Se Efterklang og Sydney Symphony Orchestra fremføre sangen The Ghost live i Sydney Opera House her
Efterklang har netop offentliggjort den første smagsprøve fra Piramida i form af videoen til sangen Hollow Mountain, som kan ses her
Piramida er Efterklangs fjerde album og er navngivet efter den russiske spøgelsesby Piramida på Svalbard, som bandet besøgte i august 2011. Over 9 dage indsamlede bandet over 1000 lyde, som de efterfølgende brugte i sangskrivningen til albummet.
Billetsalget til ekstrakoncerten starter fredag den 24. august kl. 12www.copenhagenphil.dk og www.billetten.dk
Ekstrakoncert med Efter­klang og Copenhagen Phil den 9. oktober.
60 minutes of Efterklang
9. oktober fra kl. 19:30 / Ekstrakoncert
Konservatoriets Koncertsal
10. oktober fra kl. 19:30 / Udsolgt
Konservatoriets Koncertsal
12. oktober fra kl. 19:30
Kulturværftet, Helsingør
Piramida udkommer den 24. september på Rumraket / 4AD.
60 minutes er Sjællands Symfoniorkester / Copenhagen Phil nye koncertformat, der præsenterer nye måder at bruge symfoni­orkestret på. Næste 60 minutes koncert er den 14. december i Konservatoriets Koncertsal med Aaron og Bryce Dessner fra The National.
Copenhagen Phil
Kommunikationsansvarlig (barselsvikar) Louise Nabe
Rosenørns Allé 22, 5. 1970 Frederiksberg C
M: 28 93 23 22. T: 33 91 11 99
nb@copenhagenphil.dk www.copenhagenphil.dk
Dette nyhedsbrev udgives af Copenhagen Phil.
©Copenhagen Phil 2019