PM. Dansk YouTube film med klassisk musik hitter verden over facebook
Copenhagen Phil, Hele Sjællands Symfoniorkester

Dansk YouTube film med
klassisk musik hitter verden over

Efter blot fire dage på YouTube er en film, hvor klassisk musik overrasker den københavnske morgentrafik, set over 250.000 gange. Radio Klassisk og Sjællands Symfoniorkester / Copen­hagen Phil står bag.
Den 17. april fik de københavnske metropassagerer sig noget af en overraskelse. Skærmene på perronerne fortalte om et ’Klassisk Særtog’, og pludselig lød en fløjte, så en obo, og så kom violinerne kom frem. Sjællands Symfoniorkester / Copenhagen Phil var i gang med en surprisekoncert, en flash mob, der bød de forbløffede passagerer på Griegs Morgen­stemning fra Peer Gynt. Et kamerahold sørgede for at forevige den utraditionelle event, hvor al lyd er optaget i metrotoget. Efter blot fire dage er filmen set mere end 250.000 gange på YouTube – og har i løbet af weekenden været én af de mest delte flash mobs på hele internettet ifølge flere lister over virale videoer.
Det er ikke første gang, at musikerne i Sjællands Symfoni­orkester / Copenhagen Phil kaster sig ud i klassiske flash mobs. For et år siden dukkede orkestret uventet op med Ravels Bolero på Københavns Hovedbanegård. Videoen har skabt en massiv interesse fra både danskere og musikelskere uden for landets grænser – og nærmer sig nu 5 millioner visninger på YouTube.
- “I Sjællands Symfoniorkester er et af vores erklærede mål at udfordre rammerne omkring den klassiske musik. Vi ønsker at være relevante i forskellige sammenhænge og vise de mange måder, man kan bruge et symfoniorkester på. Det gør vi blandt andet via vores klassiske koncerter, vores 60 minutes koncert­er og så ved at lave flash mobs som denne. Vi ønsker at få musikken ud til et bredt publikum for at gøre opmærksom på den klassiske musiks store potentiale. Og så er det jo virkelig sjovt,” siger musikchef Uffe Savery.
Det klassiske særtog var stablet på benene af den nye kommer­cielle radio, Radio Klassisk, i samarbejde med Sjællands Symfoniorkester / Copenhagen Phil bakket op af Københavns Metro.
- “På Radio Klassisk vil vi have den klassiske musik ud i hverdagen. Vi tror nemlig på, at rigtig mange gerne vil klassisk musik, men måske er lidt tøvende. Vi vil gerne hive murene omkring den klassiske musik ned og invitere alle indenfor – og derfor er det oplagt at give folk en chance for at nyde musikken i deres hverdag – fx i et metrotog,” siger programchef Rune Born Schwartz fra Radio Klassisk.
Flash mob i metroen
Yderligere oplysninger:
Programchef Radio Klassisk / Rune Born Schwartz, M 2624 2100
Kommunikationsansvarlig Sjællands Symfoniorkester /
Stine Thomas Larsen, M 2893 2322
Fakta:
Radio Klassisk sender klassisk musik 24 timer i døgnet på FM. Kanalen kom til verden i efteråret 2011, da DR stoppede den klassiske musik på FM i dagstimerne. Læs mere om kanalen, frekvenser og værterne på www.radioklassisk.dk
Copenhagen Phil
Kommunikationsansvarlig (barselsvikar) Louise Nabe
Rosenørns Allé 22, 5. 1970 Frederiksberg C
M: 28 93 23 22. T: 33 91 11 99
nb@copenhagenphil.dk www.copenhagenphil.dk
Dette nyhedsbrev udgives af Copenhagen Phil.
©Copenhagen Phil 2019