PM. 60 minutes of Efterklang facebook
Copenhagen Phil, Hele Sjællands Symfoniorkester

60 minutes of Efterklang

Sjællands Symfoniorkester / Copenhagen Phils nye 60 minutes sæson skydes i gang den 10. oktober 2012 med ingen ringere end Efterklang, der er tilbage på den danske koncertscene efter halvandets års pause. Sammen vil de to orkestre præsentere 60 minutter fyldt med inspirerende musik, mystiske vibrationer og masser af Efterklang.
Et af Danmarks mest anerkendte indie-bands, Efterklang, har valgt at præsentere nyt materiale på storslået vis. Sammen med Sjællands Symfoniorkester / Copenhagen Phil opfører de den 10. oktober deres nye og 4. album, Piramida, i Konservatoriets Koncertsal på Frederiksberg (DR’s tidligere Radiohus) – det bliver bandets første koncert i Danmark efter en pause på 18 måneder.
Samme koncert får verdenspremiere den 26. maj 2012 i Opera­huset i Sydney med Sydney Symphony Orchestra. Piramida udkommer senere i år på 4AD (Rumraket/A:larm i Danmark).
Koncerten dirigeres af den innovative og Berlin-bosatte (lige­som Efterklang) André de Ridder, der er kendt for sin med­virken i utraditionelle koncertkonstellationer. Han har bl.a. samarbejdet med kunstnere så forskellige som BBC Symphony Orchestra, Gorillaz, Dessner-brødrene fra The National og Mouse on Mars.
For at sikre at orkestret bliver en integreret del af 60 minutes of Efterklang koncerten, står de klassiske komponister Missy Mazzoli (Kronos Quartet, Victoire), Karsten Fundal (Under Byen, Choir of Young Believers) og Daniel Bjarnason (Sigur Rós, Múm) for orkesterarrangementerne. Dertil har den eventyrlystne trio inviteret Peter Broderick til at spille klaver, Katinka Fogh Vindelev til at synge kor og endelig en speciel guest star til at spille trommer, som vil blive offentliggjort senere.
Som support har André de Ridder og Efterklang inviteret Peter Broderick (US, Bella Union) til at spille. Peter Broderick udgav tidligere i år det vellykkede og roste album http://itstartshear.com
Dørene åbner kl. 19:30, Den Musikalske Markedsplads starter kl. 20, supporten kl. 20:30 og 60 minutes of Efterklang er kl. 21. Efter koncerten spiller en DJ i loungen.
60 minutes er Sjællands Symfoniorkester / Copenhagen Phil nye koncertformat, der præsenterer nye måder at bruge symfoni­orkestret på. 60 minutes of Efterklang er den første af fire 60 minutes koncerter i sæson 2012 / 2013. Koncerten spilles også den 11. oktober i Gjethuset i Frederiksværk og den 12. oktober på Kulturværftet i Helsingør.
Efterklang spiller den 10. oktober med Sjællands Sym­foniorkester / Copenhagen Phil.
60 MINUTES OF EFTERKLANG
10. oktober 2012 fra kl. 19:30 / Konservatoriets Koncertsal
11. oktober 2012 fra kl. 19:30 / Gjethuset, Frederiksværk
12. oktober 2012 fra kl. 19:30 / Kulturværftet, Helsingør
Abonnementssalget til orkestrets koncerter er i gang. Løssalget starter den 4. juni på www.copenhagenphil.dk og www.billetten.dk. Pris: 200 kr. / Madbilletter: 125 kr.
PR kontakt hos A:larm Music /
Mads Rosted, M. mads@alarmmusic.dk
Copenhagen Phil
Kommunikationsansvarlig (barselsvikar) Louise Nabe
Rosenørns Allé 22, 5. 1970 Frederiksberg C
M: 28 93 23 22. T: 33 91 11 99
nb@copenhagenphil.dk www.copenhagenphil.dk
Dette nyhedsbrev udgives af Copenhagen Phil.
©Copenhagen Phil 2019