PM. Romersk Fest med Sjællands Symfoniorkester / Copenhagen Phil facebook
Copenhagen Phil, Hele Sjællands Symfoniorkester

Romersk fest med Sjællands Symfoniorkester / Copenhagen Phil

Gå ikke glip af en festlig sæsonafslutning, når Sjællands Symfoniorkester / Copenhagen Phil og tidligere chefdirigent Giordano Bellincampi inviterer til italiensk aften i Konser­vatoriets Koncertsal den 27. april.
Når Konservatoriets Koncertsal den sidste fredag i april åbner dørene, er det til en italiensk aften med smuk musik af den store italienske komponist, Respighi, der i tre suiter be­skriver Rom. I pauserne serveres der italienske godbidder, som dirigent, Giordano Bellincampi, vil præsentere fra scenen.
Anerkendt dirigent
I spidsen for Sjællands Symfoniorkester / Copenhagen Phil står denne aften orkestrets tidligere chefdirigent – og romer – Giordano Bellincampi. Den dansk-italienske dirigent er blandt landets mest travle og efterspurgte i både Europa, USA og Asien. Mange kender ham nok fra stillingen som operachef på Den Jyske Opera, hvor han har dirigeret forestillinger som ”Carmen”, ”Tosca”, ”Madama Butterfly”, ”Rosenkavaleren” og ”La Traviata”. Sideløbende har han opbygget en omfattende interna­tional dirigentkarriere i front for orkestre som RTE National Symphony Orchestra i Dublin, Royal Stockholm Philharmonic, KBS Symphony Seoul og St. Petersburg Symphony Orchestra. Han er Ridder af Dannebrog og har bl.a. modtaget Musikanmelderringens Kunstnerpris. Giordano Bellincampi er udnævnt til ny chefdiri­gent for Duisburger Philhamonikerne og for orkestret I Pome­riggi Musicali i Milano med tiltrædelse i september 2012.
Romersk fest
De musikalske fornøjelser står Ottorino Respighi for. Respighi boede i Rom fra 1917 til sin død i 1936. I Rom skrev han hovedværket: De tre suiter, "Roms Fontæner”, ”Roms Pinjer” og ”Roms Fester”, der beskriver den stolte by og dens historie. Det musikalske billede af fire af Roms berømte Fontæner er samtidig en beskrivelse af morgen, middag, eftermiddag og solnedgang. Også i ”Roms Pinjer” er skildringen af fire loka­liteter kædet sammen med døgnets rytme og med situationer – fra legende børn til soldaters march på Via Appia – mens de fire episoder i ”Roms Fester” er fortællinger om Roms histo­rie. Respighi bruger det kæmpestore orkester fantasifuldt og helt virtuost til de detaljerede beskrivelser. Suiterne er fulde af kammermusikalske perioder og overdådigt smukke orkestersoli.
Giordano Bellincampi står i spidsen for en festlig sæsonafslutning.
ROMERSK FEST
Sjællands Symfoniorkester / Copenhagen Phil
Fredag 27. april 2012 kl. 19:30
Konservatoriets Koncertsal
Dirigent / Giordano Bellincampi
Respighi / Roms Fester
Respighi / Roms Fontæner
Respighi / Roms Pinjer
Billetter: 160-325 kr. / Unge u. 25 år 50% rabat / Studerende 60 kr. v. indgangen / www.billetten.dk
I billetprisen indgår lidt italienske godbidder.
Koncerten spilles også den 26. april kl. 19:30 i VU-Hallen i Vordingborg.
Copenhagen Phil
Kommunikationsansvarlig (barselsvikar) Louise Nabe
Rosenørns Allé 22, 5. 1970 Frederiksberg C
M: 28 93 23 22. T: 33 91 11 99
nb@copenhagenphil.dk www.copenhagenphil.dk
Dette nyhedsbrev udgives af Copenhagen Phil.
©Copenhagen Phil 2019