PM. Michel Camilo og Sjællands Symfoniorkester/Copenhagen Phil facebook
Copenhagen Phil, Hele Sjællands Symfoniorkester

JAZZ I KONCERTSALEN

Den 6. maj gæster jazz-virtuosen Michel Camilo Sjællands Symfoniorkester / Copenhagen Phil i Konservatoriets Koncertsal.

Caribiske rytmer og jazzharmonier
Det er efterhånden 6 år siden, vi sidst havde besøg af Michel Camilo. Denne gang afslutter Camilo sæsonen ved at tage jazzen med ind i koncertsalen. Michel Camilo er en pianist i verdens-klasse og et studie i musikalsk overskud og livsglæde – hvad enten han spiller solo, i jazz trio, med big bands eller symfoniorkestre.
Camilos virtuositet, musikalske lidenskab og kærlighed til livet afspejles i hans fantastiske evne til at bygge broer mellem jazz, klassisk, populær- og verdensmusik. Han er en pianist med en genial teknik og en komponist, der krydrer sine melodier med caribiske rytmer og jazzharmonier.
Forrygende sæsonafslutning i jazzens tegn!
Michel Camilo (f. 1954) medbringer sin egen Klaverkoncert nr. 2, Tenerife. Den er skrevet til Tenerifes symfoniorkester i 2009, og Camilo fortæller, at den canariske ø med den aktive og overvældende vulkan, Teide, og øens ”livfulde” befolkning er værkets inspirationskilde. Meget passende for Michel Camilo, der selv er øboer (fra Den Dominikanske Republik), er noget af en musikalsk urkraft.
Et andet stort værk denne aften er Rhapsody in Blue – George Gershwins ikoniske værk, der som noget helt særligt gjorde jazzmusikken respektabel ved at føre den ind i koncertsalen. Stykket er fra 1924, og Gershwin udtænkte det under en togrejse til Boston: ”Togets rytmer stimulerede mig. Jeg hører tit musik midt i støjen. Og så hørte jeg pludselig – og så det for mig på papiret – hele rhapsodiens konstruktion, fra begyndelse til slutning. Da jeg nåede til Boston, havde jeg det hele i hovedet.” Stykket blev en sensationel succes og introducerede George Gershwin som en stjerne også i den klassiske koncertsal.
På programmet er også John Adams’ The Chairman Dances og Aaron Coplands Appalachian Spring. I front for festlighederne står dirigent Grant Llewellyn.
Michel Camilo spiller den 6. maj i Konservatoriets Koncertsal.
Dirigent / Grant Llewellyn
Solist / Michel Camilo, klaver
John Adams / The Chairman Dances
Camilo / Klaverkoncert nr. 2, Tenerife
Copland / Appalachian Spring
Gershwin / Rhapsody in Blue
6. maj 2011 kl. 19:30
Konservatoriets Koncertsal
Billetter (80-325 kr.) på www.billetten.dk
Sæson 2011/2012 præsen-teres på torsdag den 28. april kl. 15-16 ved et pressemøde på Tango y Vinos, Herluf Trolles Gade 9, 1052 København K.
Copenhagen Phil
Kommunikationsansvarlig (barselsvikar) Louise Nabe
Rosenørns Allé 22, 5. 1970 Frederiksberg C
M: 28 93 23 22. T: 33 91 11 99
nb@copenhagenphil.dk www.copenhagenphil.dk
Dette nyhedsbrev udgives af Copenhagen Phil.
©Copenhagen Phil 2019