PM. Copenhagen Phil ansætter Peter Lodahl som ny musikchef facebook
Copenhagen Phil, Hele Sjællands Symfoniorkester

Copenhagen Phil
ansætter Peter Lodahl som ny musikchef

Copenhagen Phil – hele Sjællands symfoniorkester – har netop udpeget Peter Lodahl som ny musikchef for orkestret.
 
Som internationalt anerkendt operasanger og kunstnerisk leder for CPH Opera Festival, kender Peter Lodahl den danske og internationale klassiske scene indefra. Dermed er vejen banet for, at Copenhagen Phils høje kunstneriske niveau og unikke, innovative udvikling videreføres.
Det er en stor styrke, at Copenhagen Phil kan tiltrække kandidater fra øverste hylde af dansk kulturliv til den vigtige post som musikchef. Ligeledes er det glædeligt, at orkestret igen matches med et kunstnerisk ledertalent, der kan sætte sig i spidsen for hele orkestrets virke, også uden for koncertsalen. Som festivalchef og kunstnerisk leder for CPH Opera Festival, har Peter Lodahl siden 2016 vist, at han kan skabe resultater, både hvad angår publikumstal og et højt kunstnerisk niveau.
Der venter Peter Lodahl en spændende opgave med at fastholde og udvikle Copenhagen Phils høje kunstneriske niveau og fortsatte rolle som en uundværlig aktør i dansk musikliv. Med tårnhøj kunstnerisk kvalitet og en bred vifte af innovative tiltag, går Copenhagen Phil nye veje i formidlingen af den klassiske symfoniske musik for at sikre, at orkesteret når ud til såvel det klassiske stampublikum som et stadig mere mangfoldigt publikum.
 
Om udnævnelsen siger Peter Lodahl:
”Jeg er både glad for og stolt over at få mulighed for at blive Copenhagen Phils nye musikchef. Jeg påskønner orkestrets mange kvaliteter og er imponeret over orkestrets evne til igen og igen at vise en udviklingsorienteret vitalitet i helt nye formater. Jeg ser frem til at blive en del af denne fantastiske, levende organisme, og til at blive en aktiv del af hverdagen i den næste fase af orkestrets spændende musikalske rejse. Jeg ved, at musikchefjobbet er krævende, men musikere, administration, bestyrelse og musikchef kan nå rigtig langt sammen. Jeg er klar!”
 
Copenhagen Phils bestyrelsesformand, Mette Klingsten, siger:
”Jeg har haft den glæde at have fulgt Copenhagen Phil på den rejse, der har bragt orkestret frem i forreste række som et modigt og innovativt orkester med mange nye berøringsflader. Det har været et resultat af hårdt arbejde og samarbejde mellem alle medarbejdere i organisationen. Vi er glade for og trygge ved at byde Peter Lodahl velkommen ombord og er stolte over at have tiltrukket en musikchef af Peter Lodahls format. Der er store forventninger men også stor opbakning til ham, og forude venter mange stjernestunder.”
Peter Lodahl tiltræder som musikchef efter Uffe Savery, der har bestridt posten siden 2010. Peter Lodahl overtager et dynamisk og målrettet symfoniorkester, der også de kommende år er klar til at berige det enkelte menneske og styrke fællesskaber igennem den klassiske musik for alle 2,6 millioner borgere i landsdelen øst for Storebælt.
 
Om Peter Lodahl
Peter Lodahl, f.1974 i Herning er uddannet på Det Jyske Musikkonservatorium og på Operaakademiet på Det Kongelige Teater. Siden 2009 har Peter Lodahl været solist ved Det Kongelige Teater, samt sunget i flere af verdens bedste operahuse og koncertsale. Blandt hans signaturroller hører Rodolfo i Puccinis La Bohème og hans seneste rolle på Det Kongelige Teater var som Kong Erik i Heises Drot og Marsk.
Siden 2016 har Peter Lodahl bestridt stillingen som festivalchef og kunstnerisk leder ved CPH Opera Festival, og har her været med til at sikre markant fremgang i besøgstal, kunstnerisk kvalitet og økonomisk råderum. Han har ligeledes igangsat en ny, stor satsning på plakaten i samarbejde med Copenhagen Phil i form af opsætningen af La Bohème på Østre Gasværk i efteråret 2019 – ud fra ønsket om at nå et stadig bredere publikum.
Peter Lodahl var i 2018 endvidere en del af regeringens vækstteam for kreative erhverv med fokus på at gentænke samarbejder mellem kultur- og erhvervslivet.
For yderligere oplysninger, kontakt venligst:
Bestyrelsesformand Mette Klingsten på telefon 31440100 eller e-mail mk@mklaw.dk
Peter Lodahl på telefon 42424324
Peter Lodahl, presse
Peter Lodahl
Mette Klingsten, pressebillede
Mette Klingsten,
Copenhagen Phil
Kommunikationsansvarlig (barselsvikar) Louise Nabe
Rosenørns Allé 22, 5. 1970 Frederiksberg C
M: 28 93 23 22. T: 33 91 11 99
nb@copenhagenphil.dk www.copenhagenphil.dk
Dette nyhedsbrev udgives af Copenhagen Phil.
©Copenhagen Phil 2019