PM. Fantastisk symfoni og ny koncertmester facebook
Copenhagen Phil, Hele Sjællands Symfoniorkester

Fantastisk symfoni og ny koncertmester

Den 17. april inviterer Sjællands Symfoniorkester / Copenhagen Phil til en fantastisk koncert i Konservatoriets Koncertsal. Aftenens hovedværk er Berlioz’ epokegørende Symphonie Fanta­stique, men også Beethovens 8. symfoni og Saint-Saëns’ Intro­duktion & Rondo Capriccioso er på programmet under ledelse af chefdirigent, Lan Shui. Solist er orkestrets nye koncert­mester, Jon Gjesme.
Nyudnævnt koncertmester som solist
Ved koncerten er orkestrets nyudnævnte koncertmester, Jon Gjesme, solist i Saint-Saëns’ Introduktion & Rondo Capric­cioso. Jon Gjesme har siden 1995 været koncertmester i Det Kgl. Kapel, men tiltrådte i januar 2012 stillingen som koncertmester i Sjællands Symfoniorkester / Copenhagen Phil. Denne aften træder han for første gang siden tiltrædelsen foran sine kollegaer. Jon Gjesme er født og opvokset i Norge og har haft en omfattende solistkarriere med orkestre som Minnesota Orchestra, Oslo Filharmonien samt de norske og finske radiosymfoniorkestre, Bergen Filharmoniske Orkester, Det Norske Kammerorkester og Det Kgl. Kapel i violinkoncerter af Sibelius, Mendelsohn, Barber, Prokofiev, Mozart, Haydn og Bach.
Enestående symfoni
Aftenens hovedværk er Berlioz’ enestående Symphonie Fantasti­que. Voldsom, dramatisk, drømmende og dansende musik, der i fem satser fortæller, hvordan en ung mand – angiveligt ham selv – fortæres af ulykkelig kærlighed. Symfonien er epoke­gørende med sin brug af ”idée fixe” – ledemotiv som følger en bestemt person – og med Berlioz’ revolutionerende håndtering af orkestret.
Særlig Beethoven-”sound”
Med Lan Shui i spidsen har Sjællands Symfoniorkester / Copen­hagen Phil de seneste år været i gang med et stort Beethoven-projekt, hvor alle symfonierne opføres og indspilles i en helt særegen og personlig stil. Der benyttes nemlig naturtrompeter, horn og tromboner, originale pauker med mere ”trommelyd” end moderne pauker, Beethovens hurtige originale metronomangivne tempi og mere bue og mindre vibrato for strygerne. Denne aften er turen kommet til Beethovens 8. symfoni – den korteste af de 9 symfonier. Værket er fra 1812, en tung og svær tid for Beethoven, men det er fuldt af hans underfundige humor, der kan sammenlignes med Haydns. Symfonien er da stilmæssig også ’haydnsk’ – orkestrets og Lan Shuis Beethoven-stil passer perfekt til denne symfoni!
Jon Gjesme er – for første gang siden tiltrædelsen som koncertmester – solist med orkestret.
SYMPHONIE FANTASTIQUE
Tirsdag 17. april 2012 kl. 19:30
Konservatoriets Koncertsal
Dirigent / Lan Shui
Solist / Jon Gjesme, violin
Beethoven / Symfoni nr. 8
Saint-Saëns / Introduktion & Rondo Capriccioso
Berlioz / Symphonie Fantastique
Billetter: 160-325 kr. / Unge u. 25 år 50% rabat / Studerende 60 kr. v. indgangen / www.billetten.dk
Koncerten spilles også den 14. april kl. 16:00 i Høje Gladsaxe Skoles Festsal (hvor Gladsaxe Musikpris 2012 tildeles klarinettist Mathias Kjøller) og den 16. april kl. 19:30 på Holbæk Seminarium.
Copenhagen Phil
Kommunikationsansvarlig (barselsvikar) Louise Nabe
Rosenørns Allé 22, 5. 1970 Frederiksberg C
M: 28 93 23 22. T: 33 91 11 99
nb@copenhagenphil.dk www.copenhagenphil.dk
Dette nyhedsbrev udgives af Copenhagen Phil.
©Copenhagen Phil 2019