PM. Copenhagen Phil spiller Haydn og Stravinskij facebook
Copenhagen Phil, Hele Sjællands Symfoniorkester

PM. Copenhagen Phil spiller
Haydn og Stravinskij

Copenhagen Phil og chefdirigent Toshiyuki Kamioka inviterer til dans med hele det store orkesterudtræk, når symfoni­orkestret spiller balletmusik af Bartok og Stravinskij. Og Haydn lader celloen danse i hænderne på orkestrets fremrag­ende solo­cellist, Toke Møldrup.
Toke Møldrup træder denne aften foran sine kollegaer i Copenhagen Phil, når han er solist i Haydns cellokoncert. Han er modtager af det prestigefyldte Dronning Ingrids Hæders­legat, Jakob Gades Legat, Anmelderringens Kunstnerpris samt Augustinus Fondens Jubilæumsbevilling 2017-2020. Og han har spillet koncerter i store dele af verden, bl.a. i Carnegie Hall, Wigmore Hall og Musikverein Wien mm.
Sideløbende med karrieren som orkestermusiker har Toke Møldrup travlt i Den Danske Klaver­trio. For tiden har han orlov fra sit job som solocellist i Copenhagen Phil for bedre at kunne varetage sine mange solistiske opgaver. Denne aften er Toke Møldrup solist i Haydns cello­koncert i D-dur skrevet i 1783 til cellist Antonín Kraft. Frem til midten af det 20. århundrede tvivlede musik­forskere på, at koncerten virkelig var af Haydn. Den fandtes dengang kun i én afskrift, så helt sikker kunne man jo ikke være. Men de måtte overgive sig i 1951, da Haydns eget manuskript dukkede op. Så var der ikke så meget at diskutere.
Før og efter cellokoncerten står chefdirigent Kamioka i spidsen for balletmusik af hhv. Bartok og Stra­vin­skij – to mester­værker fra det 20. århundrede. Bela Bartoks Den For­und­er­lige Mandarin; farverig musik til en moder­ne histo­rie om storbyens dekadence, der blev en skandale ved pre­mi­e­ren i 1926. Rollelisten byder på både en prostitueret, en tigger og en rig kineser – alt sammen skruet sammen med et over­natur­ligt og magisk twist.
Også Stravin­skijs Petrusjka er på pro­gram­met. En historie om den vilde dukke, der forelsker sig i ballerinaen – der til gen­gæld kun har øjne for Petru­sjkas arrogante og flotte rival. Duellen er uund­gåe­lig, og Petrusj­ka trækker det korte­ste strå. Men får alligevel det sidste ord.
Gratis koncertintroduktion ved Henrik Engelbrecht på scenen kl. 18:45.
PRAKTISK INFO
”HAYDN OG STRAVINSKIJ"
Copenhagen Phil
15. februar 2019 kl. 19:30
Konservatoriets Koncertsal
Chefdirigent / Toshiyuki Kamioka
Solist / Toke Møldrup, cello
Bartok / Den Forunderlige Mandarin
Haydn / Cellokoncert D-dur
Stravinskij / Petrusjka
Pris / 220-420 kr. inkl. gebyr
Copenhagen Phil
Kommunikationsansvarlig (barselsvikar) Louise Nabe
Rosenørns Allé 22, 5. 1970 Frederiksberg C
M: 28 93 23 22. T: 33 91 11 99
nb@copenhagenphil.dk www.copenhagenphil.dk
Dette nyhedsbrev udgives af Copenhagen Phil.
©Copenhagen Phil 2019