PM. Copenhagen Phil spiller med talentfuld klaversolist facebook
Copenhagen Phil, Hele Sjællands Symfoniorkester

PM. Copenhagen Phil spiller med talentfuld klaversolist

Copenhagen Phil spiller den 8. februar 2019 igen i Konservatoriets Koncertsal. Denne gang med orkestrets æres-gæstedirigent Lan Shui på podiet, der blander kortene til en aften med dramatik, virtuositet og store følelser – med klavervirtuosen Vadym Kholodenko ved tangenterne.
Copenhagen Phil – hele Sjællands symfoniorkester – præsenterer mesterværker af både Prokofiev og Brahms, når symfoniorkestret igen åbner dørene til Konservatoriets Koncertsal på Frederiksberg.
Her får publikum fornøjelsen af at opleve den kun 32-årige ukrainske klavervirtuos, Vadym Kholodenko – én af de mest talentfulde pianister i sin generation, der trods sin unge alder allerede har modtaget et hav af priser. Efter Kho­lo­den­ko i 2013 vandt guldmedalje ved Van Cliburn International Piano Competition, har hans internationale karriere i hele Europa, Asien og Nordamerika taget fart til stor aner­kend­else blandt kritikere. Denne aften spiller han hovedrollen i Prokofievs populære klaverkoncert nr. 3 – komponistens mest spillede klaverkoncert overhovedet.
Æres-gæstedirigent Lan Shui – orkestrets tidligere chefdirigent gennem ni år – står i spidsen for de mange musikere. Også for en smagsprøve på Bo Holtens nye opera Schlagt sie tot!, der har premiere i sin helhed i Malmø den 11. maj. Aftenen slutter med Brahms’ sublime 3. symfoni. Et mesterværk og en hjørnesten i ethvert symfoniorkesters repertoire. I musikken sender Brahms en varm hilsen til sin mentor, Robert Schumann. For Brahms er i sin tredje symfoni inspireret af landskabet omkring floden Rhinen – der netop også var en inspiration for Schumann, da han komponerede sin tredje symfoni, ”Den rhinske”. Brahms’ symfoni nr. 3. blev uropført i 1883 af Wiener Filharmonikerne og blev en større succes, end Brahms nogensinde før havde oplevet. Det er Brahms, når han er allerbedst!
Koncerten indledes med orkestrets mini-koncertformat, 4’33 Phil. Et soloværk af varigheden 4 minutter og 33 sekunder – og en serie af helt nye værker, der går tæt på den enkelte orkester­musiker. Denne aften spiller orkestrets trompetist Joris de Rijbel et værk af Kasper Rofelt.
 
Samme koncert spilles i FrederiksborgCentret i Hillerød den 7. februar kl. 19:30.
PRAKTISK INFO
”BRAHMS OG PROKOFIEV"
Copenhagen Phil
8. februar 2019 kl. 19:30
Konservatoriets Koncertsal
Æres-gæstedirigent / Lan Shui
Solist / Vadym Kholodenko, klaver

4’33 Phil:
Komponist / Kasper Rofelt
Solist / Joris de Rijbel, trompet
Bo Holten / Musik fra Schlagt sie tot!
Prokofiev / Klaverkoncert nr. 3
Brahms / Symfoni nr. 3
Gratis koncertintroduktion ved Henrik Engelbrecht på scenen kl. 18:45.
Pris / 220-420 kr. inkl. gebyr
Copenhagen Phil
Kommunikationsansvarlig (barselsvikar) Louise Nabe
Rosenørns Allé 22, 5. 1970 Frederiksberg C
M: 28 93 23 22. T: 33 91 11 99
nb@copenhagenphil.dk www.copenhagenphil.dk
Dette nyhedsbrev udgives af Copenhagen Phil.
©Copenhagen Phil 2019