PM. Bisse går sammen med Copenhagen Phil facebook
Copenhagen Phil, Hele Sjællands Symfoniorkester

PM. Bisse går sammen med
Copenhagen Phil

Copenhagen Phil møder Bisse – én af landets mest originale artister – og præsenterer et helt nyt album, som uropføres den 30. januar 2019 i Konservatoriets Koncertsal. Billet­salget til koncerten starter fredag den 5. oktober kl. 10.
Copenhagen Phil tilføjer endnu et navn til orkestrets ’60 minutes festival’ – nemlig én af de helt store originaler på den danske musikscene: Bisse. Koncerten ’60 minutes of Bisse’ præsenterer det kommende og niende album ’Tanmaurk’ – Bisses egen personlige Danmarkshistorie. Et album, der er indspillet med symfoniorkestret og bandet, og som udkommer den 23. november 2018.
60 minutes koncerten den 30. januar 2019 har ’Tanmaurk’ som det musikalske omdrejningspunkt og vil præsentere en helt anden side af Bisse bl.a. inspireret af den sene Scott Walkers værker. De nye sange vil – sammen med en række numre fra bagkataloget – blive uropført ved koncerten. Samspillet med orkestret giver Bisses sange et udpræget symfonisk og storladent svæv.
‘Tanmaurk’ er Bisses Danmarksekspedition, hvor han udforsker nye sider af den danske historie og kultur. Hans forsøg på at tilegne sig sit moder- og fædreland. Her besynger Bisse det Danmark, han har set og lært at kende; landet med de flade marker, flade huse og deres fladlandsbeboere. Som løsrevne billeder af Bisses Danmark. I flere af dem indgår lokale danske stednavne, der således tilsammen optegner Bisses Danmarkskort. ‘Tanmaurk’ er det direkte oversatte ord for ’Danmark’, som det fremstår på Jelling­stenen, hvor landet nævnes for første gang på dansk jord.
Pianist og komponist Adi Zukanovic, der i forvejen spiller med Bisse, og som har erfaring med Copenhagen Phil fra tidligere 60 minutes koncerter, er arrangør på de nye sange.
Billetsalget starter fredag den 5. oktober 2018 kl. 10 på www.copenhagenphil.dk
 
På 60 minutes festival 2019 spiller også Den Sorte Skole (31. januar) og When Saints Go Machine (2. februar). Koncerten med When Saints Go Machine er netop blevet udsolgt.
“60 MINUTES OF BISSE
30. januar 2019 kl. 18:30
Konservatoriets Koncertsal
Bisse m. band
Copenhagen Phil
Hans Ek, dirigent
Adi Zukanovic, arrangør
Copenhagen Phil
Kommunikationsansvarlig (barselsvikar) Louise Nabe
Rosenørns Allé 22, 5. 1970 Frederiksberg C
M: 28 93 23 22. T: 33 91 11 99
nb@copenhagenphil.dk www.copenhagenphil.dk
Dette nyhedsbrev udgives af Copenhagen Phil.
©Copenhagen Phil 2019