PM. Den Sorte Skole møder Copenhagen Phil facebook
Copenhagen Phil, Hele Sjællands Symfoniorkester

PM. Den Sorte Skole
møder Copenhagen Phil

Den 31. januar 2019 går Den Sorte Skole igen sammen med Copenhagen Phil – og uropfører tredje og sidste kapitel af deres symfoni-trilogi. Et møde mellem et klassisk orkester og to dybt originale sample-musikere, der som noget nyt tager vintage synthesizere og effektmaskiner i brug for at skabe helt nye klangbilleder og forbindelser mellem det samplede, det elektroniske og det klassiske.
Den Sorte Skole er klar med deres symfoni no. III, som uropføres den 31. januar 2019 ved Copenhagen Phils ’60 minutes festival 2019´.
Hvor de to første symfonier tog afsæt i Den Sorte Skoles tidligere udgivelser, står den tredje symfoni som et selvstæn­digt værk. Et værk, der med et unikt lydunivers med samples fra gamle ortodokse religiøse kor, oprindelige folk og eksperimenterende elektronisk musik kredser om ro/uro som den centrale spænding. Og som noget nyt har Den Sorte Skole bevæbnet sig med vintage synthesizere og effektmaskiner til at forme og modulere helt nye klangbilleder og forbindelser mellem det elektroniske og klassiske. I symfoni no. III fokuseres der i endnu højere grad end tidligere på orkestret som afsender af det melodiske materiale, hvilket betyder, at orkestrets rolle bliver mere fremtrædende end i de to forgående symfonier, og at Den Sorte Skole i højere grad bliver en del af orkestret – midt iblandt de klassiske kollegaer.
Helt centralt i skriveprocessen står den garvede komponist Karsten Fundal, som også denne gang spiller en stor rolle i symfoniens skabelse. Den Sorte Skole siger:
”At skrive tre symfonier med Karsten Fundal har været en utrolig rejse, og vi glæder os enormt til at afslutte trilogien med det mest fremadsynende værk af de tre. Vi har fra gang til gang udvidet vores forståelse af orkestret og tager denne gang skridtet fuldt ud og ind i en total splejs­ning af det samplede, det elektroniske og det orkestrale univers.”
Den Sorte Skole modtog sidste år Kronprinsparrets Kulturpris 2017. Prisen hædrer et af Danmarks mest kompromisløse og nytænkende musikalske parløb, der gennem knap 15 år har rykket grænser for, hvordan vi oplever musik.
Symfoni no. I blev opført sammen med DR Underholdnings­Orkestret i 2014, og symfoni no. II med Copenhagen Phil under ’60 minutes festivalen’ i februar 2016. Sidstnævnte koncert oplevede bl.a. Information, der skrev:
“Dj-ensemblet Den Sorte Skoles clash med komponisten Karsten Fundal har resulteret i en 2. symfoni, hvis uropførelse onsdag aften var en såvel teknisk overlegen som kunstnerisk inciterende oplevelse … en enestående rejse i lyd … Resul­tat­et var både berusende og magisk … her var noget på spil udover det sædvanlige. Det var befriende at medvirke til en så både frugtbar og friktionsfyldt nedsmeltning af de genrebetegnelser, som folk tror, de har behov for i forbind­else med musik. Åbenhed, kunnen og kreativitet, mine damer og herrer. Det kommer man et pænt stykke med. Tak til alle involverede for en uforglemmelig oplevelse.”
Symfoni no. III er blevet til med støtte fra Statens Kunst­fonds Legatudvalg for musik.
Billetsalget starter onsdag den 12. september 2018 kl. 10 på www.copenhagenphil.dk
Koncerten er en del af Copenhagen Phils ‘60 minutes festival 2019’, hvor foreløbig også When Saints Go Machine er annonceret og spiller den 2. februar.
”60 minutes of Den Sorte Skole”
31. januar 2019 kl. 18:30
Konservatoriets Koncertsal
Den Sorte Skole
Copenhagen Phil
Symfoni no. III
Dirigent / Hans Ek
Komponister / Den Sorte Skole & Karsten Fundal
 
Copenhagen Phil
Kommunikationsansvarlig (barselsvikar) Louise Nabe
Rosenørns Allé 22, 5. 1970 Frederiksberg C
M: 28 93 23 22. T: 33 91 11 99
nb@copenhagenphil.dk www.copenhagenphil.dk
Dette nyhedsbrev udgives af Copenhagen Phil.
©Copenhagen Phil 2019