PM. Sjællands Symfoniorkester på Rigshospitalet facebook
Copenhagen Phil, Hele Sjællands Symfoniorkester

Musik på Riget

Tirsdag den 14. februar 2012 vil klassisk musik strømme ud i alle afkroge af Rigshospitalet, når musikere fra Sjællands Symfoniorkester / Copenhagen Phil kommer på besøg. 15 ensembler vil i løbet af dagen bevæge sig rundt på Riget og underholde med værker af bl.a. Mozart, Beethoven og Rossini.
Orkestret deles i de første 4 timer fra kl. 10 op i ensembler på 2-5 mand, som skal søge at dække så mange afdelinger, sengestuer, fællesarealer, venteværelser – ja selv elevatorer – som muligt med musik. Kulminationen sker kl. 14:15, hvor de 60 musikere samles i kantinen og opfører Brahms’ smukke 3. symfoni – det bliver den første koncert nogensinde med et symfoniorkester på Rigshospitalet.
Begivenheden er et projekt mellem Rigshospitalet og Sjællands Symfoniorkester / Copenhagen Phil. Ideen bygger på projektet, ”Musik-be-riget”, ved violinist Lisbeth Sagen, der igennem længere tid sammen med en medmusikant har spillet på hospitalets børneafdeling. Forskning har vist, at musikken ikke kun har den virkning at sætte kulør på en ellers trist hverdag, men at den ligefrem kan nedsætte mængden af smerte­stillende medicin.
Det er ønsket, at Musik på Riget bliver en positiv oplevelse for patienterne, musikerne og alle de pårørende. Musikchef ved Sjællands Symfoniorkester / Copenhagen Phil, Uffe Savery, glæder sig over samarbejdet med Rigshospitalet:
“Jeg håber, at orkestret vil skabe nogle fantastiske oplevelser for patienterne, som de ikke vil glemme. Musik er enormt emotionelt og rører os alle på en sansemæssig måde, der kan give et andet indhold til hverdagen. Det er vigtigt for orkestret at bringe musikken i spil i nye sammenhænge. Det er udviklende for musikerne og ikke mindst for det nye publikum, som vi på den måde spiller for ved at rykke orkestret ud af koncertsalen.”
Hospitalsdirektør Torben Stentoft, Rigshospitalet, glæder sig også til en sjælden oplevelse:
”På Rigshospitalet har vi gode traditioner og erfaringer med musik. Musik gør noget ved os og rører os på forskellige måder, både som budbringer og pusterum, i svære situationer, når man er indlagt eller er i et længere behandlingsforløb, men også i al almindelighed som pårørende eller i hverdagen på arbejdet. Når Sjællands Symfoniorkester skænker os en dag fuld af musik, er det ualmindeligt stort, og vi glæder os til at opleve de mange pragtfulde musikere.”
Musik på Riget
Rigshospitalet
Tirsdag den 14. februar
Kl. 10-14 / 15 ensembler bevæger sig rundt på hospitalet
Kl. 14:15 / Brahms’ 3. symfoni i kantinen
Kontaktinfo:
- Kommunikationsansvarlig i Sjællands Symfoniorkester / Copenhagen Phil:
Stine Thomas Larsen / T. 2893 2322 / M. stl@copenhagenphil.dk
- Kommunikationsarbejder på Rigshospitalet:
Jesper Sloth Møller / T. 3545 5587 / M. jsm@rh.regionh.dk
Copenhagen Phil
Kommunikationsansvarlig (barselsvikar) Louise Nabe
Rosenørns Allé 22, 5. 1970 Frederiksberg C
M: 28 93 23 22. T: 33 91 11 99
nb@copenhagenphil.dk www.copenhagenphil.dk
Dette nyhedsbrev udgives af Copenhagen Phil.
©Copenhagen Phil 2019