PM. Symfoni for boligblok og symfoniorkester facebook
Copenhagen Phil, Hele Sjællands Symfoniorkester

PM. Symfoni for boligblok og symfoniorkester

I samarbejde med Metropolis festivalen præsenterer Copenhagen Phil “Grand Ensemble” – en symfoni for boligblok og orkester. Det sker ved fire gratis koncerter den 15. og 16 juni i Emaljehaven i Københavns Nordvestkvarter.
En dør smækker. En baby græder. En hund gør. Et par skændes. I boligblokkene bor vi side om side, og alligevel kender vi bedst hinanden på disse fragmenter af hverdagslyde.
Som i et dukkehus åbner “Grand Ensemble” facaden ind til hjemmene i en boligblok i Københavns Nordvest-kvarter. På hver altan placeres en klassisk musiker. 65 i alt, Copenhagen Phils fulde symfoniorkester. I et 40 minutters orkesterværk komponeret specielt til og med boligblokken fortolker og transformerer musikerne denne kakofoniske lydmosaik af hverdagsliv.
Stemmer fra Emaljehavens beboere, fragmenter af en Bach-fuga, melodiske strygersatser… Barnegråd harmoniseres til melodier. Hundes gøen sætter tempoet. Ringende telefoner mikses til en symfoni. Komponisten Pierre Sauvageot samler alt til et storslået, humoristisk og legende musikdramatisk værk, der vender vrangen ud på en boligblok.
På altanerne har vi alle symfoniorkestrets instrumenter. Strygere, træblæsere, slagtøj, messing, harpe… Men spredt for alle vinde. Melodier rejser fra balkon til balkon, rytmer brydes op på tværs af trappeopgange, og etagerne svarer hinanden med fragmenter af et tema.
Publikum kan slå sig ned i græsset og lade sig blive omgivet af symfonien i en femetagers ”wall of sound”. Boligblokken er sat i scene til en uformel og højst utraditionel koncert­oplevelse.
GRAND ENSEMBLE
– Pierre Sauvageot/Lieux publics og Copenhagen Phil
En symfoni for boligblok og orkester – opført af orkestrets 65 musikere på bygningens altaner
15. juni 2018 kl. 19 og 21
16. juni 2018 kl. 19 og 21
Emaljehaven
København NV
GRATIS
 
OM PIERRE SAUVAGEOT
Komponist Pierre Sauvageot arbejder i et musisk univers med elementer fra improvisationsmusik, lydkunst, elektronisk og klassisk musik. Han har siden 2001 været leder af Lieux publics, det nationale franske center for kunst i det offent­lige rum baseret i Marseille. Han var senest i København under Metropolis 2011 med HARMONIC FIELDS på Amager Strand. En gigantisk installation med 500 vinddrevne instrumenter, som blev set af over 10.000 københavnere. GRAND ENSEMBLE er hans nyeste værk, der igen sammenfletter den klassiske musik og storbyens hverdag. GRAND ENSEMBLE har været opført i Paris og Marseille i 2017, mens opsætningen her i København er første opførelse uden for Frankrig.
www.lieuxpublics.com
OM EMALJEHAVEN
Emaljehaven i København NV består af 187 lejligheder fordelt på andelslejligheder, almennyttige boliger og ejer­lej­lig­heder, der huser i alt ca. 400 beboere.
www.emaljehaven.dk
Copenhagen Phil
Kommunikationsansvarlig (barselsvikar) Louise Nabe
Rosenørns Allé 22, 5. 1970 Frederiksberg C
M: 28 93 23 22. T: 33 91 11 99
nb@copenhagenphil.dk www.copenhagenphil.dk
Dette nyhedsbrev udgives af Copenhagen Phil.
©Copenhagen Phil 2019