Nyhedsbrev // Gunvor Sihm // Sæsonafslutning // Skolekoncerter // Turné // Sæsonstart facebook
Copenhagen Phil, Hele Sjællands Symfoniorkester
I aften den 20. april er vores tidligere violinist – unge og talentfulde Gunvor Sihm – igen med på scenen, når hun er solist i Philip Glass’ incite­rende violinkoncert nr. 1. Gunvor Sihm var fra 2011 til 2015 en del af 1. violinerne i Copenhagen Phil, i dag spiller hun i DR SymfoniOrkestret udover også at være en del af Nightingale String Quartet.
Chefdirigent ved Nashville Symphony Orchestra, Giancarlo Guerrero, står på dirigentpodiet og leder også Amériques af Varése samt Dvoráks populære symfoni nr. 9, Fra den nye Verden.
Det er sæsonens næstsidste koncert – og der er få billetter tilbage!
Vi afslutter sæson 2017/2018 den 26. april, hvor chefdirigent Kamioka dirigerer Strauss – med al den raffinerede orkester­kunst, man kan forestille sig. Og med den unge sopran Lise Davidsen som solist. Hun er på blot et par år gået fra at være studerende til i dag at synge på verdens største scener. Denne aften er hun solist i Richard Strauss’ grib­ende fire sidste sange, Vier Letzte Lieder – for sit hjemmepublikum.
NB. Få billetter.
I starten af maj 2018 kulminerer Copenhagen Phils pædagogiske formidlingsprojekt til børn og unge Musik på Tværs med en række skolekoncerter i Konservatoriets Koncertsal. Med Musik På Tværs bringer vi den klassiske musik ud i alle kroge af Sjælland – ud til der, hvor børnene og de unge har deres dagligdag. Vi deler det store symfoniorkester op i mindre ensembler og fylder i løbet af skoleåret klasseværelserne med musik på højeste niveau.
Således spiller den levende musik for mere end 6000 skoleelever fra hele Sjælland – i både klasse­lokal­erne og koncert­salen.

Turné til Spanien

I midten af maj tager Copenhagen Phil på turné til Spanien for særligt at slå et slag for én af Danmarks helt store komponister, Carl Nielsen, når vi spiller hans symfoni nr. 5, Helios Ouverture samt Hanedans fra Maskarade. Dertil er også Champagnegaloppen af H.C. Lumbye, Tjajkovskijs violinkoncert og Dvoráks 9. symfoni på turnéprogrammerne. Chefdirigent Toshiyuki Kamioka står i spidsen for det hele, og den internationalt efterspurgte lettiske violinist Baiba Skride samt amerikansk/koreanske Esther Yoo er med som solister.
Copenhagen Phil var også i 2014 på turné rundt i Spanien med stor succes. Derfor har koncertsalene i Zaragoza, Santander og Girona nu vist interesse. At tage på turne er det ypper­ste, man kan gøre, for at styrke sammen­spillet og kvaliteten i et orkester – vi glæder os.
Den 28. september har Copenhagen Phil premiere på sæson 2018/2019 med ingen ringere end Mahler i hovedrollen. Chefdirigent Toshi­yuki Kamioka leder os igennem kom­po­nist­ens mægtige symfoni nr. 7, hvor Mahler igen sprænger rammerne for, hvad et symfoniorkester i stærkeste opstilling kan udtrykke.
Koncerten er en fælleskoncert med Det Kgl. Danske Musikkonservatorium.
Copenhagen Phil
Kommunikationsansvarlig (barselsvikar) Louise Nabe
Rosenørns Allé 22, 5. 1970 Frederiksberg C
M: 28 93 23 22. T: 33 91 11 99
nb@copenhagenphil.dk www.copenhagenphil.dk
Dette nyhedsbrev udgives af Copenhagen Phil.
©Copenhagen Phil 2019