PM. Copenhagen Phil sæsonafslutning med Lise Davidsen facebook
Copenhagen Phil, Hele Sjællands Symfoniorkester

PM. Sæsonafslutning med Lise Davidsen

Copenhagen Phil spiller den sidste koncert denne sæson den 26. april, hvor symfoniorkestret får besøg af sopran Lise Davidsen – der på et par år er gået fra at være studerende til at synge på verdens største scener. Chefdirigent Kamioka står på dirigentpodiet.
Det bliver Strauss med det helt store orkesterudtræk, når Copenhagen Phils chefdirigent Toshiyuki Kamioka leder sit orkester den 26. april – og præsenterer stor musik med al den raffinerede orkesterkunst, man kan forestille sig. Foran de mange klassiske musikere står denne aften også en solist med en stemme så stor, at hun på blot få år efter studierne har sunget sig ind på de største scener verden over.
Lise Davidsen glemmer nok ikke året 2015 foreløbig. Her vandt hun både Plácido Domingos Operalia-konkurrence og Dron­ning Sonja-konkurrencen for unge opera­sangere. Pludselig var den norske sopran kendt i hele operaverdenen, og tilbuddene er siden væltet ind fra prominente scener. Heldigvis er Lise Davidsen både uddannet og bosiddende i København. Denne aften er hun solist i Richard Strauss’ grib­ende fire sidste sange – Vier Letzte Lieder – for sit hjemmepublikum. På programmet er også Strauss’ Tod und Verklärung, MacBeth og Rosenkavaler-suiten.
Richard Strauss bliver født i München som søn af en hornist, der hader Wagners musik af hele sit hjerte og afholder sønnen fra at lytte til musikken. Men da Strauss som 17-årig oplever Wagner-operaen Tristan og Isolde, er der ingen vej tilbage. Wagner bliver idealet, og i karrierens første år koncentrerer Strauss sig om at skrive musik til koncert­salen – med en utrolig sans for at lade orkestrets instrumenter overraske.
Først efter år 1900 får opera­kom­po­nist­en Richard Strauss overtaget – og i 1911 er der premiere på Rosenkavaleren. En kæmpe­succes helt fra begyndelsen. Og i dag én af de allermest spillede tyske operaer overhovedet. Kendt og elsket, ikke mindst for de wienervalse han (med slet skjult hilsen til navnebrødrene i Wien) strøer om sig.
PRAKTISK INFO
“Strauss og mesterværkerne”
26. april 2018 kl. 19:30
Konservatoriets Koncertsal
Copenhagen Phil
Chefdirigent / Toshiyuki Kamioka
Solist / Lise Davidsen, sopran
R. Strauss / Tod und Verklärung
R. Strauss / Vier Letzte Lieder
R. Strauss / MacBeth
R. Strauss / Rosenkavaler-suiten
Gratis koncertintroduktion ved Henrik Engelbrecht
kl. 18:45 på scenen.
Billetter / 210 – 410 kr. inkl. gebyr på www.copenhagenphil.dk
Copenhagen Phil
Kommunikationsansvarlig (barselsvikar) Louise Nabe
Rosenørns Allé 22, 5. 1970 Frederiksberg C
M: 28 93 23 22. T: 33 91 11 99
nb@copenhagenphil.dk www.copenhagenphil.dk
Dette nyhedsbrev udgives af Copenhagen Phil.
©Copenhagen Phil 2019