Ny sæson med Copenhagen Phil facebook
Copenhagen Phil, Hele Sjællands Symfoniorkester

Ny sæson
med Copenhagen Phil

Copenhagen Phil offentliggør i dag sæson 2018/2019. En sæson, der bærer præg af både helt nære musikalske møder og store sym­fo­ni­ske oplevelser i Konservatoriets Koncertsal på Frede­riks­berg – og på hele Sjælland.
Med chefdirigent Toshiyuki Kamioka i spidsen åbner Copenhagen Phil sæsonen den 28. september 2018 med et stort samarbejds­projekt med Det Kgl. Danske Musikkonservatorium: I år med Mahlers mægtige 7. symfoni. Senere på sæsonen tager Kamioka os med Bag om Goethe og Shakespeare med Lars Mikkelsen som historiefortæller. Også æres-gæstedirigent Lan Shui tager os bag om musikken, når vi i oktober går Bag om Beethoven sammen med Ann Eleonora Jørgensen. Lan Shui vender tilbage i februar 2019, hvor han bl.a. dirigerer Brahms’ 3. symfoni og helt ny musik af Bo Holten.
Mesterdirigenten Mario Venzago lægger vejen forbi i oktober. Her kan vi glæde os til bl.a. hans fortolkning af Carl Nielsens 4. symfoni – og også til det fremadstormende ameri­kan­ske violintalent Stefan Jackiw, der er solist i Brahms’ violinkoncert.
En række danske kunstnere står for de solistiske indslag i løbet af sæsonen. Her kan nævnes Marianna Shirinyan, der i november er solist i Griegs klaverkoncert. Orkestrets solo­cellist Toke Møldrup er solist i Haynds cellokoncert i feb­ruar – og ugen efter træder solooboist Andreas Fosdal foran sine kollegaer, når han er solist i Strauss’ obokoncert. Alle tre koncerter dirigeres af chefdirigent Kamioka.
Copenhagen Phil står igen for musikken til Den Jyske Operas forestillinger og traditionen tro også til Nøddeknækkeren – i år i samspil med Tivoli. I løbet af december spilles igen den populære julekoncert med Bachs Juleoratorium – hvorefter det nye år skydes i gang med festlige nytårskoncerter med Bobo Moreno og Signe Asmussen. Senere tager 60 minutes festivalen over, og en række rytmiske artister krydser musikalske kling­er med det klassiske orkester. Disse koncerter annonceres i foråret 2018.
Copenhagen Phil lægger vægt på både det nære og det store møde med orkestret. Det sker bl.a. med Et symfoni­orke­ster kommer til byen, der indtager byer på Sjælland og Lolland/ Falster for at lade musikken lyde ved bl.a. workshops, besøg i klasseværelser og på hospitaler, eller når Copenhagen Phil Erhverv optræder for erhvervslivet og offentlige institu­tioner. I år gæster vi Guldborgsund med dette koncertformat i samarbejde med Ensemble Storstrøm. Musikchef, Uffe Savery:
“Jeg glæder mig til den kom­men­de sæson, hvor orkestret spiller videre på passionen for musikken – for der er intet, vi ønsker højere end at blive ved med at være hele Sjællands symfoniorkester og give både store symfoniske oplevelser samt helt nære musikalske møder af allerhøjeste kvalitet. Til glæde for borgere i alle aldre og i hele landsdelen."
Open Orchestra er igen en del af koncerttilbuddet den kom­men­de sæson. Her får publikum også et nært møde med musikken, når de inviteres til at gå rundt blandt de spil­len­de musikere som en musikalsk labyrint og opleve kraften fra instru­ment­erne og den levende musik. Open Orchestra spiller på Sjælland og i København og offentliggøres løbende.
Orkestrets pædagogiske projekt Musik På Tværs fortsætter og har stor tilslutning fra skoler i hele regionen. Gennem projektet besøger musikerne klasseværelserne og præsenterer børnene for musikken – som efterfølgende folder sig ud i fuldt flor ved en række skolekoncerter i Konservatoriets Koncertsal for de ca. 6000 deltagende børn. Sæsonen afsluttes med Sigurd Barrett og landsdelens musikskoler. Forud for disse koncerter på både Sjælland og i København har børnene deltaget i worshops med orkestrets musikere – for derefter at spille med ved koncert­erne side om side med det profes­sio­nel­le orkester.
Herefter tager sommersæsonen over, og orkestret skifter igen navn til Tivoli Copenhagen Phil og står for en stor del af musikken i den gamle have.
 
Chefdirigent Kamioka
Lars Mikkelsen
Mario Venzago
Marianna Shirinyan
Løssalget starter i dag den 2. marts på www.copenhagenphil.dk
Abonnenter har haft mulighed for at købe abonnement siden den 19. februar.
Billetprisen til alle klassiske koncerter er 220-420 kr.
Find pressefotos til hele sæsonen.
Copenhagen Phil
Kommunikationsansvarlig (barselsvikar) Louise Nabe
Rosenørns Allé 22, 5. 1970 Frederiksberg C
M: 28 93 23 22. T: 33 91 11 99
nb@copenhagenphil.dk www.copenhagenphil.dk
Dette nyhedsbrev udgives af Copenhagen Phil.
©Copenhagen Phil 2019