PM. Copenhagen Phil og mægtige Bruckner facebook
Copenhagen Phil, Hele Sjællands Symfoniorkester

PM. Copenhagen Phil
og mægtige Bruckner

Med chefdirigent Toshiyuki Kamioka i front spiller Copenhagen Phil den 23. februar stor musik af Bruckner i Konservatoriets Koncertsal – nemlig komponistens symfoni nr. 6. Med på scenen sidder den kommende generation af talent­fulde orkester­musikere.
Bruckners sjette symfoni er det sorte får i flokken. Den er ikke så populær som mange af sine søskende, selvom Bruckner selv mente, at symfonien var hans modigste til dato.
Komponisten hørte kun sin sjette symfoni én eneste gang i sit liv, nemlig da Wiener Filharmonikerne uropførte den i Wien den 11. februar 1883. Og det var endda ikke en komplet opfør­else, men kun to satser. Symfonien fik en hård mod­tag­else af publikum og anmeldere, men Bruckner var vant til, at hans symfonier blev udsat for en solid portion skepsis. Verden – og i særdeleshed Wien – var ikke parat til hans lange vej fra den første musikalske idé til det store klimaks. Den første samlede opførelse af symfoni nr. 6 fandt sted i 1899, over to år efter hans død, da dirigenten og komponistkollegaen Gustav Mahler tog den op.
Men Mahler nøjedes ikke bare med at dirigere Bruckners par­ti­tur. Han forkortede symfonien med en tredjedel og omskrev mange steder – og verden måtte vente helt til det 20. århundrede med at høre en komplet uropførelse af Bruckners originalversion, da dirigenten Karl Pohlig tog den op med hofkapellet i Stuttgart i 1901.

Mozarts lille, fine symfoni

Bruckner var 57 år, da han skrev sin sjette symfoni. Mozart var til gengæld blot 18 år, da han komponerede sin 29. af slagsen – og som kontrast til Bruckners gigantiske orke­ster bruger Mozart det forhåndenværende orkester hos ærkebiskoppen i Salzburg; nogle få strygere og kun fire blæsere. Til gengæld udnytter han som sædvanlig ressourcerne med overskud og opfind­som­hed og skaber et lille, perfekt univers af stor kammermusik.
Aftenens koncert indledes med Copenhagen Phils mini-koncert­format, 4’33 Phil – soloværker af varigheden 4 minutter og 33 sekunder og en serie af helt nye værker, der går tæt på den enkelte orkester­musiker. Denne aften uropfører bassist Olle Davidson et værk af Mette Nielsen.
 
Samme koncert spilles torsdag den 22. februar 2018 kl. 19:30 i Hårlevhallen.
PRAKTISK INFO
“MÆGTIGE BRUCKNER
23. februar 2018 kl. 19:30
Konservatoriets Koncertsal
Chefdirigent / Toshiyuki Kamioka
4’33 Phil:
Olle Davidson (kontrabas) uropfører et værk af Mette Nielsen
Mozart / Symfoni nr. 29
Bruckner / Symfoni nr. 6
Fælleskoncert med Det Kgl. Danske Musikkonservatorium
Gratis koncertintroduktion ved Henrik Engelbrecht kl. 18:45 på scenen.
Billetter / 210-410 kr.
Copenhagen Phil
Kommunikationsansvarlig (barselsvikar) Louise Nabe
Rosenørns Allé 22, 5. 1970 Frederiksberg C
M: 28 93 23 22. T: 33 91 11 99
nb@copenhagenphil.dk www.copenhagenphil.dk
Dette nyhedsbrev udgives af Copenhagen Phil.
©Copenhagen Phil 2019