PM. Open Orchestra - en rejse ind i symfonien facebook
Copenhagen Phil, Hele Sjællands Symfoniorkester

PM. Open Orchestra #3
- en rejse ind i symfonien

Den 7. februar 2018 rykker Copenhagen Phil ind på National­museet med koncert­formatet Open Orchestra concert – og inviterer publikum på en rejse gennem den klassiske musik.
Under Open Orchestra concert #3 kan publikum gå frit rundt i musikken og komme helt tæt på orkestrets 65 spillende musikere og instrumenternes kraft – og på den måde bevæge sig rundt i musikkens mange lag, da hele symfoniorkestret står spredt ud i rummet som en musikalsk labyrint. En unik koncert­oplevelse, hvor vi inviterer ‘inden for’ i symfonierne – helt ind i musikkens maskinrum. Herinde skal publikum denne aften opleve klassiske højdepunkter fra bl.a. Beethovens 7. symfoni over Ravels Bolero til Tjajkovskijs Romeo & Julie og Elgars Nimrod (fra Enigma Variationerne). Jesper Nordin dirigerer fra sit podie midt i rummet.
Open Orchestra er blevet til med støtte fra Nordea-fonden.

2000 skoleelever er med

Forud for koncerten har 2000 skolebørn fra københavnske folkeskoler stiftet bekendtskab med den klassiske musik via Open Orchestra. Orkestrets musikere har besøgt klasse­vær­el­ser­ne med den levende musik, og eleverne er dertil blevet undervist med Copenhagen Phils spritnye Open Orchestra virtual reality film. Hele skoleinitiativet er blevet til med støtte fra Københavns Kommune – det er derfor gratis for de medvirkende klasser og afsluttes med en række Open Orchestra skolekoncerter, hvor eleverne møder det store symfoniorkester i Egmonthallen.

Open Orchestra VR

Copenhagen Phils virtual reality satsning – Open Orchestra VR – er der offentlig premiere på den 7. februar i Egmonthallen på Nationalmuseet. Fra en halv time før koncert­start får publikum mulighed for at opleve de samme VR-film, som skolebørnene er blevet undervist efter. Her kan publikum iføre sig VR-briller og opleve tre af aftenens værker på ‘tætteste’ hold.
Open Orchestra er Copenhagen Phils vision om at åbne orkestret op for nysgerrige ører, nye som garvede – alle kan være med. Det er visionen om at bringe klassisk musik ud af koncertsalen, præsentere publikum for nye oplevelser af klassiske kompositioner og demokratisere den klassiske musik. En stor innovativ satsning, som også omfatter den fysiske lyd-installation Open Orchestra Room, der siden foråret 2017 har stået på Experimentarium.
Open Orchestra koncert
Open Orchestra VR Foto: Anne Mie Dreves 3840×5760
Open Orchestra VR
PRAKTISK INFO
“Open Orchestra concert #3”
7. februar 2018 kl. 20
Egmonthallen, Nationalmuseet
Dirigent / Jesper Nordin
Program:
Peter Due / Velkommen til symfoniorkestret
Tjajkovskij / Uddrag fra ouverturen til Romeo & Julie
Sjostakovitj / Symfoni nr. 10, 2. sats
Beethoven / Symfoni nr. 7, 2. og 4. sats
Ravel / Bolero
Elgar / Nimrod (fra Enigma Variationerne)
Pris / 100-150 kr.
Open Orchestra er støttet af Nordea-fonden.
Open Orchestra koncert #3, VR- og musikerbesøg på københavnske folkeskoler er støttet af Københavns Kommune.
Copenhagen Phil
Kommunikationsansvarlig (barselsvikar) Louise Nabe
Rosenørns Allé 22, 5. 1970 Frederiksberg C
M: 28 93 23 22. T: 33 91 11 99
nb@copenhagenphil.dk www.copenhagenphil.dk
Dette nyhedsbrev udgives af Copenhagen Phil.
©Copenhagen Phil 2019