PM. 60 minutes: Rytmisk vs. klassisk facebook
Copenhagen Phil, Hele Sjællands Symfoniorkester

PM. 60 minutes: Rytmisk vs. klassisk

Så er der ikke længe til, at Copenhagen Phils 60 minutes koncerter løber af stablen. I år får symfoniorkestret besøg af den norske singer/songwriter, Ane Brun – og af den danske rockpoet, Nikolaj Nørlund. Begge vil de krydse musikalske klinger med orkestrets mange klassiske musikere i Kon­ser­va­toriets Koncertsal.

60 minutes of Ane Brun

Én af Skandinaviens allerstærkeste stemmer gæster Copenhagen Phil som led i orkestrets 60 minutes koncertrække. Den 1. februar 2018 står hun på scenen i Konservatoriets Koncertsal foran symfoniorkestret og dirigenten Hans Ek. Hun vil bl.a. synge otte sange, der aldrig tidligere er blevet spillet i Danmark – heraf tre fra hendes seneste album Leave Me Breathless.
Ane Brun er blevet kaldt “Nordens forenende, funklende stjer­ne”. Hun har allerede haft stor succes i mødet med symfoni­orkestre. Sidste år spillede hun fem udsolgte koncerter med Sveriges Radios Symfoni­orkester (se video) – og en udsolgt koncert i Oslo Konserthus med Kring­kast­ings­orkestret. Samme koncert­oplevelse har det danske publikum nu i vente, når Ane Brun sammen med sit superband tager turen til København for at forføre det danske publikum med sine melankolske, personlige og insisterende sange.
Senest, Ane Brun gæstede København, var på et udsolgt Store Vega i marts 2016, hvor et enigt anmelderkorps gav det maksimale antal stjerner.

60 minutes of Nikolaj Nørlund #2

Den 3. februar 2018 er det Nikolaj Nørlunds tur til at møde det klassiske orkester. Det sker ved en koncert, der fletter Nørlunds udgave af moderne dansk sangskrivning sammen med det store symfoniske univers. Resultatet bliver Nordisk Croon – helt nyt materiale fra rockpoetens seneste album Skamskudte fugle, der er indspillet sammen med Copenhagen Phil i det tidligere Radio­hus. Albummet udkom i oktober 2017. Nørlund spillede også en koncert med orkestret i 2016 (se video) – til stor glæde hos både anmeldere og publikum. Selv siger Nørlund:
“Det er en kæmpe fornøjelse for os at kunne vende tilbage til Radiohuset og Copenhagen Phil. Koncerten sidst må betegnes som et af højdepunkterne i min karriere hidtil, og vi føler, at vi denne gang har materiale med fra Skamskudte fugle, som måske i endnu højere grad er lykkes med at smelte vores musikalske verden sammen med Copenhagen Phil. Så meget, at vi faktisk ikke tænker på det som en fusion længere – det føles helt naturligt. Denne gang har vi oven i købet været i bagkataloget (i 60 minutes ånd) og fundet sange frem helt tilbage fra Navnløs, Nye Optagelser og Tid og Sted, som vi glæder os til at præsentere i nye arrangementer.”
Hans Ek står igen på dirigentpodiet, og alle orkester­arrangementer er af pianist Adi Zukanovic (modtager af en Steppeulv som Årets Musiker 2016).
PRAKTISK INFO
Copenhagen Phil
Dirigent / Hans Ek
“60 MINUTES OF ANE BRUN
1. februar 2018 kl. 21
Konservatoriets Koncertsal
Ane Brun m. band:
Martin Hederos, klaver
Ola Hultgren, tromme
Johan Lindström, guitar
Josefin Runsteen, violin, slagtøj, kor
“60 MINUTES OF NIKOLAJ NØRLUND #2”
3. februar 2018 kl. 21
Konservatoriets Koncertsal
Nikolaj Nørlund m. band:
Adi Zukanovic, piano og synth
Rasmus Valldorf, trommer
Sara Saxild, el-bas og synthbas
Maria Laurette Friis, vokal og kor
Billetter / www.copenhagenphil.dk
Pris / 270-310 kr.
Copenhagen Phil
Kommunikationsansvarlig (barselsvikar) Louise Nabe
Rosenørns Allé 22, 5. 1970 Frederiksberg C
M: 28 93 23 22. T: 33 91 11 99
nb@copenhagenphil.dk www.copenhagenphil.dk
Dette nyhedsbrev udgives af Copenhagen Phil.
©Copenhagen Phil 2019