PM. Stjerneviolisten Sergej Krylov spiller med Copenhagen Phil facebook
Copenhagen Phil, Hele Sjællands Symfoniorkester

PM. Stjerneviolisten Sergej Krylov spiller med Copenhagen Phil.

Der bliver mulighed for gåsehud og musikalske indtryk i særklasse i Konservatoriets Koncertsal fredag den 19. januar 2018. For Copenhagen Phil inviterer til en stor aften fuld af virkelige mesterværker, når symfoniorkestret får besøg af superviolinisten Sergej Krylov, der er solist i Sibelius’ gribende violinkoncert. Ét af de helt centrale værker for enhver violinist, der kun fungerer med en sublim solist – og det er Krylov.

Stjerneviolisten

Sergej Krylov er født i Moskva i 1970 og viste sig hurtigt som et musikalsk vidunderbarn. Allerede som 10-årig debu­te­rede han med et symfoniorkester, og ikke lang tid efter turnerede han rundt og optrådte på festivaler i Rusland, Tyskland, Polen, Kina, Italien Bulgarien og Finland.
Sergej Krylov har flere gange tidligere optrådt som solist med Copenhagen Phil, hvor han hver gang har leveret en imponerende præstation. Siden 1989 har musikalske priser da også regnet ned over ham, og det har medført invitationer fra førende orkestre over hele verden. Vi glæder os til en aften, hvor violinen er helt i centrum og får lov at synge, græde og danse på den romantiske måde.

Stor musikalsk aften

Efter pausen banker skæbnen på i Tjajkovskijs forrygende og populære fjerde symfoni. For nej, det sker ikke kun i Beethovens femte. Hos Tjajkovskij er det præcis samme skæbne­tanker, der går gennem symfoni nr. 4 fra allerførste takt. Det var helt med vilje.
Tjajkovskij kendte alt til det med skæbnen. I 1876 hørte han operaen Carmen for første gang. Han kunne ikke slippe tanken om den tragiske historie om sigøjnerpigen og sol­dat­en, der er dømt til at gå galt. Tjajkovskij bar på en hemmelighed, som meget få men­ne­sker kendte til. Han følte, skæbnen havde haft en finger med i spillet – som homo­sek­suel i en tid, hvor dette var både ildeset og direkte kriminelt. Men i musik­ken kunne han fortæl­le om det, han ikke måtte sige med ord. Tjajkovskijs fjerde sym­foni er netop ”et ekko af mine inderste tanker”, som han selv skrev. Tjajkovskijs fjerde er ét af hans allermest spillede værker.
I spidsen for det hele står mesterdirigenten Miguel Harth-Bedoya. Han er fra Peru, har studeret på Juilliard School of Music i New York og er i øjeblikket chefdirigent for KORK, det norske radiosymfoniorkester.
Koncerten indledes med orkestrets mini-koncertformat, 4’33 Phil – et soloværk af varigheden 4 minutter og 33 sekunder. En serie af helt nye værker, der går tæt på den enkelte orkester­musiker. Denne aften uropfører basunist Martin Reinhardt værket IR af Line Tjørnhøj.
 
Samme koncert spilles på Holbæk Seminarium den 18. januar 2018 kl. 19:30.
PRAKTISK INFO
STJERNEVIOLINIST OG SKÆBNESYMFONI”
19. januar 2018 kl. 19:30
Konservatoriets Koncertsal
Copenhagen Phil
Dirigent / Miguel Harth-Bedoya
Solist / Sergej Krylov, violin
4’33 Phil: Martin Reinhardt (basbasun) uropfører værket af Line Tjørnhøj: “IR – En sørgmodighedssang om alder, forvandling, forvitring, luft, modstand”
Pärt / Fratres
Sibelius / Violinkoncert
Tjajkovskij / Symfoni nr. 4
Gratis koncertintroduktion ved Henrik Engelbrecht kl. 18:45 på scenen.
Copenhagen Phil
Kommunikationsansvarlig (barselsvikar) Louise Nabe
Rosenørns Allé 22, 5. 1970 Frederiksberg C
M: 28 93 23 22. T: 33 91 11 99
nb@copenhagenphil.dk www.copenhagenphil.dk
Dette nyhedsbrev udgives af Copenhagen Phil.
©Copenhagen Phil 2019