PM. Stor julekoncert med Copenhagen Phil og Københavns Drengekor facebook
Copenhagen Phil, Hele Sjællands Symfoniorkester

PM. Stor julekoncert med Copenhagen Phil og Københavns Drengekor

Én af julens faste traditioner er Copenhagen Phils opførelser af Bachs Juleoratorium. I år kan koncerten opleves den 13. december i Maribo Domkirke, 14. december i Frederiksborg Slotskirke og den 15. december i Københavns Domkirke – med et hold unge, fremadstormende solister og hele Københavns Drengekor.
Traditionen tro markerer Copenhagen Phil sammen med Køben­havns Drenge­kor julen med Bachs Juleoratorium. I år med dirigent David Hill i spidsen det store drengekor, 30 orkestermusikere og fire fremtrædende solister. Copenhagen Phil har med få undtagelser opført den populære julekoncert hvert år siden 1974.
Musikalsk julemagi
De tre kirker i hhv. Maribo, Hillerød og København danner rammen om den store koncert, hvor tonerne af de første tre kantater i Bachs Juleoratorium byder julen velkommen i de smukke kirkerum. Et fyrværkeri af jublende kor, alvorlige salmer, flotte og gribende arier og så Bachs orkester, hvor solostemmerne på skift optræder som fløjte, obo, violin og trompet.
Smukke solostemmer
Den vigtige rolle som evangelist besidder tenoren Matthew Long. Bas-partiet synges af Grant Doyle. På damesiden står sopranen Fflur Wyn, der har sunget markante partier og titelroller i store operaer som Tryllefløjten, Werther, Elskovsdrikken, Siegfried og Alice i Eventyrland. Mezzo­partiet synges af kontratenoren Robin Blaze. Tekstgrundlaget er biblens beretning om Kristi fødsel, om englenes for­kynd­else for hyrderne, om hyrdernes tilbedelse af det lille barn, om Kristi navngivning og beretningen om de vise mænds komme.
Historisk Juleoratorium
Bach komponerede oratorier til de vigtigste af kirkeårets fester. Derfor kender vi et Juleoratorium, et Kristi Himmel­fartsoratorium, et Påskeoratorium og endelig har der for­ment­lig også eksisteret et Pinseoratorium.
Juleoratoriets seks dele er oprindeligt tænkt som seks kantater med tilknytning til hver sin af julens helligdage. Førsteopførelsen fandt sted i julen 1735 i Leipzig – de tre første kantater på henholdsvis første, anden og tredje juledag, den fjerde ved festen for Kristi Omskærelse, den femte 1. søndag efter nytår og den sjette ved Epiphanias­festen. Ved disse koncerter opføres kun de tre dele, der har direkte berøring med julen.
PRAKTISK INFO
BACHSJULEORATORIUM
13. december kl. 19:30 / Maribo Domkirke
14. december kl. 19:30 / Frederiksborg Slotskirke, Hillerød
15. december kl. 19:30 / Københavns Domkirke
Copenhagen Phil
Københavns Drengekor
Dirigent / David Hill
Solister / Fflur Wyn, sopran / Robin Blaze, kontratenor / Matthew Long, tenor / Grant Doyle, bas
Billetter / se www.copenhagenphil.dk
Copenhagen Phil
Kommunikationsansvarlig (barselsvikar) Louise Nabe
Rosenørns Allé 22, 5. 1970 Frederiksberg C
M: 28 93 23 22. T: 33 91 11 99
nb@copenhagenphil.dk www.copenhagenphil.dk
Dette nyhedsbrev udgives af Copenhagen Phil.
©Copenhagen Phil 2019