PM. Copenhagen Phil og Mahlers 5. facebook
Copenhagen Phil, Hele Sjællands Symfoniorkester

PM. Copenhagen Phil og Mahlers 5.

Hele 100 musikere sidder på scenen, når Copenhagen Phil den 3. november 2017 præsenterer ét af de mest vidunderlige værker, der nogensinde er skrevet: Mahlers 5. symfoni – og inviterer studerende fra Det Kgl. Danske Musikkonservatorium til at spille med på fuldt professionelt niveau. På dirigent­podiet står orkestrets tidligere chefdirigent, Lan Shui.
Nogle af de allersmukkeste toner stammer fra Mahlers femte symfoni – fra adagietto satsen. Leonard Bernstein dirigerede den ved Robert Kennedys begravelse, og Luchino Visconti gjorde filmpublikummet til Mahler-fans, da han brugte den i sin film, Døden i Venedig. Men Mahlers femte symfoni er meget mere end en overjordisk smuk sats. ”Når man hører Mahlers femte, så glemmer man begrebet tid”, sagde mesterdirigenten Herbert von Karajan: ”…og den utrolige finale tvinger nærmest én til at holde vejret.”
Mahler skrev symfonien i 1901 og 1902, da det nye århundrede var frisk og ungt – og Mahler næsten turde tro på, at han var en succesfuld dirigent og kom­po­nist. I den periode mødte han den talentfulde kom­po­nist Alma Schindler, som han blev gift med i 1902. Men samtiden forstod ikke Mahler. Og han vidste det godt. Om sin femte symfoni sagde han: ”Jeg ville ønske, jeg kunne dirigere uropførelsen 50 år efter min død.”
Ved koncerten arbejder Copenhagen Phil igen sammen med orkestrets tidligere chef­dirigent gennem 9 år, kinesiske Lan Shui – og lader den næste generation af musikere spille med på fuldt professionelt niveau. Sammen tager de os med på en rejse ind i Mahlers turbulente, højdramatiske og vidunderligt smukke univers.
PRAKTISK INFO
MAHLERS 5.’
3. november 2017 kl. 19:30
Konservatoriets Koncertsal
Æres-gæstedirigent / Lan Shui
Mahler / Symfoni nr. 5
Fælleskoncert med Det Kgl. Danske Musikkonservatorium
DR optager koncerten til transmission den 20. november på P2
Copenhagen Phil
Kommunikationsansvarlig (barselsvikar) Louise Nabe
Rosenørns Allé 22, 5. 1970 Frederiksberg C
M: 28 93 23 22. T: 33 91 11 99
nb@copenhagenphil.dk www.copenhagenphil.dk
Dette nyhedsbrev udgives af Copenhagen Phil.
©Copenhagen Phil 2019