PM. Copenhagen Phil går bag om Murakami facebook
Copenhagen Phil, Hele Sjællands Symfoniorkester

PM. Copenhagen Phil går
bag om Murakami

Med Ellen Hillingsø som historiefortæller går Copenhagen Phil den 27. oktober 2017 bag om én af vor tids største nulevende forfattere, japanske Haruki Mura­ka­mi. Under ledelse af chef­dirigent Toshiyuki Kamioka tager orkestret på en musikalsk rejse ind i Mura­ka­mis forfatterskab, hvor musik spiller en væsentlig rolle.
Musik er en vigtig inspirationskilde for Murakami. Der er overraskende meget musik i hans forfatterskab, og det siger ikke så lidt, at Murakami for år tilbage havde en jazzbar i Tokyo. Rytmen i sproget og formen i hans bøger er inspireret af musik. Murakamis udgivelse, Absolutely on Music, er baseret på to års samtaler med vennen og dirigenten, Seiji Ozawa. En samtale om musikkens og forfatterskabets inderste væsen med diskussioner om alt fra Brahms til Beethoven, fra Leonard Bernstein til Glen Gould, fra pladesamlinger til pop-up orkestre og meget mere. Murakami modtog i 2016 H.C. Andersen Literature Award.
Med koncerten fejrer Copenhagen Phil også 150-året for Danmarks diplomatiske forbindelser til Japan. En koncert, der bliver en smeltedigel af forbindelser mellem musik og for­fat­ter­skab; Japan og Danmark. Murakamis nære ven Ozawa er tidligere chef­dirigent for Boston Symphony Orchestra, og han stiftede i 1972 New Japan Philharmonic – et symfoniorkester, hvor Copenhagen Phils chefdirigent Toshiyuki Kamioka i dag også er chefdirigent.
Musikken består af uddrag fra de klassiske værker, som Murakami bruger i sin roman 1Q84: Bachs Præludium fra Wohltemperierte Klavier, Haydns Cellokoncert, Sibelius’ Violinkoncert, Wagners Trauermarch fra Götterdämmerung, Bachs ‘Buss und Reu’ fra Matthæuspassionen, Janaceks Sinfonietta og Bachs Fuga fra Wohltemperierte Klavier
Inden koncerten, kl. 18:45, fortæller Mette Holm om Murakamis forfatterskab. Mette Holm har oversat alle Murakamis bøger til dansk og er virtuos i at finde rytmen i hans sprog – på dansk. Efter koncerten vil vi tro mod Murakami skabe en jazzbar i koncertsalens foyer.
Instruktør er Pelle Nordhøj Kann. Solister er Toshiyuki Kamioka (klaver) Theodor Lyngstad (cello), Kirstine Schneider (violin) og Fanny Kempe (mezzosopran).
 
Få billetter tilbage.
Toshiyuki Kamioka Foto: Anne Mie Dreves 500 KB
PRAKTISK INFO
BAG OM MURAKAMI
Fredag 27. oktober 2017 kl. 19:30
Konservatoriets Koncertsal
Copenhagen Phil
Chefdirigent / Toshiyuki Kamioka
Fortæller / Ellen Hillingsø
Solister /
Toshiyuki Kamioka, klaver
Theodor Lyngstad, cello
Kirstine Schneider, violin
Fanny Kempe, mezzosopran
Uddrag fra:
Bach / Præludium C-dur fra Wohltemperierte Klavier
Haydn / Cellokoncert C-dur, 1. sats
Sibelius / Violinkoncert, 3. sats
Wagner / Trauermarch fra Götterdämmerung
Bach / Buss und Reu fra Matthæuspassionen
Janacek / Sinfonietta
Bach / Fuga C-dur fra Wohltemperierte Klavier
Instruktør / Pelle Nordhøj Kann
Før koncerten, kl. 18:45 / Oversætter Mette Holm fortæller om Murakamis forfatterskab
Efter koncerten / Jazzbar i koncertsalens foyer
DR optager koncerten til senere transmission på P2.
Copenhagen Phil
Kommunikationsansvarlig (barselsvikar) Louise Nabe
Rosenørns Allé 22, 5. 1970 Frederiksberg C
M: 28 93 23 22. T: 33 91 11 99
nb@copenhagenphil.dk www.copenhagenphil.dk
Dette nyhedsbrev udgives af Copenhagen Phil.
©Copenhagen Phil 2019