PM. Ungt violintalent gæster Copenhagen Phil facebook
Copenhagen Phil, Hele Sjællands Symfoniorkester

PM. Ungt violintalent
gæster Copenhagen Phil

Den unge violinist Simone Lamsma har begejstret både anmeldere og publikum verden over. Den 19. oktober 2017 gæster hun Copenhagen Phil og er solist i én af de mest elskede violinkoncerter.
Torsdag den 19. oktober vender hollandske Simone Lamsma til­bage til Copenhagen Phil, som hun gæstede første gang i 2011. Lamsma spiller på en Stradivarius-violin, så værktøjet er i dén grad i orden, når hun er solist i én af de allermest elskede violinkoncerter i repertoiret: Mendelssohns lyse og lyriske festfyrværkeri for violin og orkester, hans violin­koncert. Et værk, alle violinister har i hænderne, og som af gode grunde er på repertoiret overalt i verden hver sæson.
På dirigentpodiet står igen Copenhagen Phils tidligere æres-gæstedirigent, Lawrence Foster. Sammen udforsker de Schuberts musik og indspiller samtidig komponistens tidlige symfonier til senere cd-udgivelse på pladeselskabet Pentatone Classics.

Schuberts 3. symfoni

Nogle komponister arbejder bedst under tidspres. Schubert er et godt eksempel – og han kunne arbejde under de mest usand­synlige forhold. Han skriver f.eks. en fuldt færdig lied på bagsiden af et menukort, mens han venter på sin middag på en restaurant.
I 1815 er Schubert 18 år gammel. Til trods for, at han arbej­der som hjælpelærer på sin fars privatskole, får han på kun dette ene år skrevet bl.a. to klaversonater, en stryge­kvartet, to messer, en masse kormusik, 145 sange og hele fire operaer. Blandt de mange værker er også hans 3. symfoni, der afslutter aftenens koncert.
Schubert begynder at skrive symfoni nr. 3 den 24. maj 1815. Samme dag skriver han også et stykke for damekor og fire horn, og sideløbende med symfonien skriver han i de følgende dage flere andre korværker og en række sange. Men da han har skrevet symfoniens introduktion og de første takter af den hurtige del af første sats, lægger han værket væk. Andre ting må prioriteres højere, og først den 11. juli tager han fat på den igen – men så går der til gengæld også kun otte dage, før han sætter den sidste dobbeltstreg i finalen.
PRAKTISK INFO
DEN ELSKEDE VIOLINKONCERT
19. oktober 2017 kl. 19:30
Konservatoriets Koncertsal
Dirigent / Lawrence Foster
Solist / Simone Lamsma, violin
Schubert / Rosamunde (uddrag)
Mendelssohn / Violinkoncert
Schubert / Ouverture i italiensk stil, D-dur
Schubert / Symfoni nr. 3
Gratis koncertintroduktion ved Henrik Engelbrecht
kl. 18:45 på scenen.
Copenhagen Phil
Kommunikationsansvarlig (barselsvikar) Louise Nabe
Rosenørns Allé 22, 5. 1970 Frederiksberg C
M: 28 93 23 22. T: 33 91 11 99
nb@copenhagenphil.dk www.copenhagenphil.dk
Dette nyhedsbrev udgives af Copenhagen Phil.
©Copenhagen Phil 2019