PM. Nordisk Croon: Nikolaj Nørlund møder Copenhagen Phil facebook
Copenhagen Phil, Hele Sjællands Symfoniorkester

PM. Nordisk Croon: Nikolaj Nørlund
møder Copenhagen Phil

Første navn til Copenhagen Phils ’60 minutes festival 2018’ er klar. Den 3. februar 2018 møder rockpoeten Nikolaj Nørlund og symfoniorkestret hinanden på orkestrets hjemmebane i Konservatoriets Koncertsal. Ved koncerten uropfører Nørlund sit kommende album, der er indspillet med orkestret.
“60 minutes of Nikolaj Nørlund #2” præsenterer publikum for en koncert, der fletter Nikolaj Nørlunds udgave af moderne dansk sangskrivning sammen med det store symfoniske univers. Resultatet bliver Nordisk Croon – helt nyt materiale fra Nørlund, som vil lyde til februar i Konservatoriets Koncert­sal på Frederiksberg. Ved koncerten spiller Nørlund nemlig spritny musik fra sit kommende album Skamskudte fugle, der er indspillet sammen med Copenhagen Phil i det tidligere Radio­hus. Til koncerten står Hans Ek på dirigentpodiet, og alle orkesterarrangementer er af pianist Adi Zukanovic (modtager af en Steppeulv som Årets Musiker 2016).
Skamskudte fugle udkommer torsdag 12. oktober 2017 og første single, Vores europæiske kærlighed, er allerede tilgængelig. Albummet følger efter ViLLA fra 2016, som ligeledes er ind­spillet med Copenhagen Phil og dengang også førte til en 60 minutes koncert – hvor både mediebevågenheden og publikums­interessen var stor og anmelderroserne i top. Gaffa kårede ViLLA som det tredje bedste album i 2016 og tildelte koncerten i februar samme år 5 stjerner. Her skrev de bl.a.:
“Sandt at sige var det en live-oplevelse af de meget store. Og det lige fra start. Da Nikolaj Nørlund foran Copenhagen Phils 24 dybt professionelle musikere, dirigenten Hans Ek, og sit eget orkester lagde ud med Amerikaneren – en utrolig flot, velturneret fortælling – tænkte jeg: Shit, det her er virkelig godt! Alt og alle var på samme tid på samme side og samme linje i fortællingen om amerikaneren. Arrangementerne, rytmikken, Nørlunds kantede fraseringer, alt matchede og løftede nummeret til det noget nær formfuldendte. Jeg for­nemmede således, at hele udtrykket var tænkt ind fra start, da nummeret blev skrevet. For det her, det var simpelthen suverænt.”
 
Billetsalget starter på fredag den 8. september 2017 kl. 10www.copenhagenphil.dk
Øvrige navne til "60 minutes festival 2018” annonceres i løbet af efteråret.
Nikolaj Nørlund i koncertsalen Foto / Nikolaj Nørlund 2,7 MB
PRAKTISK INFO
60 MINUTES OF NIKOLAJ NØRLUND #2
3. februar 2018 kl. 21:00
Konservatoriets Koncertsal (tidl. Radiohuset)
Nikolaj Nørlund m. band
Dirigent / Hans Ek
Arr. / Adi Zukanovic
Billetsalget starter den 8. september kl. 2017 kl. 10
Skamskudte fugle udkommer den 12. oktober 2017
Copenhagen Phil
Kommunikationsansvarlig (barselsvikar) Louise Nabe
Rosenørns Allé 22, 5. 1970 Frederiksberg C
M: 28 93 23 22. T: 33 91 11 99
nb@copenhagenphil.dk www.copenhagenphil.dk
Dette nyhedsbrev udgives af Copenhagen Phil.
©Copenhagen Phil 2019